Dokument

Přistání na Měsíci: Největší podvod světa?

Přistání na Měsíci: Největší podvod světa?
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na skylink Live TV Sledovat

Vzpomínáte si na rozhlasovou hru Válka světů a na paniku, kterou vyvolala? Dnes bychom řekli, že to byl fake. A co když bylo podobným fakem také přistání na Měsíci?

Když 20. července roku 1969 zanechali (doslova) nesmazatelné stopy na měsíčním povrchu Neil Armstrong a Buzz Aldrin, celý svět doslova ztratil dech. Byla to neuvěřitelná událost – nejen, že lidé uměli létat do vesmíru, dokázali se i pohybovat po jiném povrchu než zemském. Americká NASA tak ovládla vesmír a v boji o Měsíc vyhrála nad SSSR. Jenže, co když bylo všechno jinak? Co když Armstrong s Aldrinem na Měsíci vůbec nebyli? Co když Spojené státy jen brilantně oklamaly celý svět, aby „daly za uši“ Sovětům? Dokument Přistání na Měsíci: Největší podvod světa? vám přiblíží všechny hoaxy s vesmírným dnem D spojené. Stále totiž existují lidé, kteří nevěří, že američtí astronauti na Měsíci doopravdy byli. Podle průzkumů se k tomuto názoru hlásí například neuvěřitelných 52 % Britů. Ti všichni považují slavné přistání za jeden velký podvod. Tvůrci dokumentu proto oslovili přední odborníky na vesmírnou problematiku, aby posoudili, zda je takový klam vůbec možné vytvořit. K „přistání“ se vyjadřují i konspirační teoretikové a chybět nemůžou ani nejrůznější archivní materiály, aby mohla být provedena velmi podrobná rekonstrukce událostí z roku 1969. A co vy, věříte, že by jedna z nejvýznamnějších událostí v dobývání vesmíru mohla být jen monstrózní manipulace?

Přistání na Měsíci: Největší podvod světa?

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD sobota 20. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC