Dokument

Příběh Evropy

Příběh Evropy
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na skylink Live TV Sledovat

Evropa je velký-malý světadíl. Po tisíciletí ovlivňuje světové dějiny a při tom svou rozlohou patří k nejmenším.

O jednotlivých kulturních epochách i jednotlivých evropských národech a státech bylo napsáno a natočeno mnohé. Tentokrát se však na dějiny tohoto fascinujícího světadílu pokusíme podívat v celku. Co znamenaly pro zbytek světa události, které hýbaly Evropou ve starověku i středověku? V čem tkví její síla a jak je možné, že evropské národy v různých epochách dokázaly ovládnout další kontinenty? A víte, odkud se vlastně vzal název Evropa? 

Průvodcem šestidílného cyklu se stal australský historik Sir Christopher Clark, který dějinám Evropy zasvětil celý svůj život. V jednotlivých epizodách vás provede antickou Evropou, kdy jí vládli bohové z Olympu. Vydáte se také do temného středověku, který představuje období plné kontrastů, zasvěcené církvi a víře, stejně jako krvavým válkám o území a moc. Novověk začnete revolučním 17. stoletím ve Francii, startujícím vlnu bojů a převratů za rovnost a svobodu. Celý cyklus potom samozřejmě zakončí 20. století se dvěma nejkrvavějšími válkami, do nichž byl vtažen celý svět. 

Evropa je skvostný světadíl plný rozmanitých zemí i krajin, ale především se v ní psaly dějiny nás, lidí.

Příběh Evropy

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD sobota 25. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC