Dokument

Pravda o Pearl Harboru

Pravda o Pearl Harboru
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na skylink Live TV Sledovat

Snad každá země má svá významná data – některá patří ke svátkům a  pojí se s  nimi oslavy, jiná bychom mohli dát na tzv. černou listinu.

K těm druhým, neopěvovaným, patří ve Spojených státech 7. prosinec roku 1941. Den, který přinutil USA zapojit se vojensky do dění v Evropě. Na havajské vojenské základně brzy ráno ještě nikdo netušil, co jim nový den přinese. Většina základny i civilisté ještě spali, když těsně po šesté hodině ranní zaútočila na Pearl Harbor letka japonských letadel. Peklo, jež pak následovalo, sice nemělo dlouhého trvání, Japonci provedli útok precizně a bleskově, ovšem do americké historie se vše zapsalo nesmazatelnou stopou. Existují indicie, že tajné zpravodajské služby o útoku věděly a ztrátám na životech i vojenském vybavení se dalo aspoň částečně zabránit. V roce 1941 však americká vláda rozhodně neměla chuť přiznávat svou vinu, raději si zvolila obětního beránka, admirála Kimmela. Jeho potomci dodnes věří v admirálovu nevinu. Zveme vás proto ke sledování dokumentárního cyklu, který se pokouší najít pravdu. Přední odborníci na historii a vojenství vám pomohou udělat si poměrně přesný obrázek o tom, co se osudného 7. prosince v Tichomoří stalo a kdo je hlavním viníkem.

Pravda o Pearl Harboru

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD pondělí 9. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC