Dokument

Pompeje: blížící se katastrofa

Pompeje: blížící se katastrofa
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na skylink Live TV Sledovat

Město, na které se snesl hněv bohů. Město, které se stalo legendou. Město nesoucí jméno Pompeje.

Kdoví jestli bychom znali tento název, kdyby 24. srpna roku 79 našeho letopočtu nebylo několik měst v Neapolském zálivu zničeno výbuchem sopky Vesuv. Možná by se nic dramatického nezměnilo, Pompeje by prosperovaly dál a dnes bychom tam jezdili obdivovat nádherné památky a kochali se výhledem na monumentální sopku. I když, to se vlastně děje, jen s tím rozdílem, že město Pompeje vnímáme zároveň jako místo posledního odpočinku stovek obyvatel, kteří tam před dvěma tisíci lety zahynuli.

Co o nich dnes všechno víme? Historička Bettany Hughes, archeoložka Raksha Dave a publicista John Sergeant se pokouší zrekonstruovat život obyvatel Pompejí v posledních 48 hodinách před výbuchem sopky. Postupně vás seznámí nejen s jejich populací, ale podíváte se také do nejzachovalejších budov, v nichž jako by se zastavil čas. Tato trojice k tomu pracuje na odkrývání dalších rozlehlých čtvrtí, které byly doposud pod nánosy popela, a tak budete svědky nových objevů a projdete doposud neznámé ulice tohoto proslulého města.

Pompeje: blížící se katastrofa

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD pondělí 21. 5. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC