Dokument

Osm dní, které utvořily Řím

Osm dní, které utvořily Řím
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na skylink Live TV Sledovat

Řím – město lásky, město gladiátorů, město císařů. Čím vším Řím byl a je pro Evropu, se dozvíte v novém dokumentárním seriálu.

Pořadem bude provázet historička Bettany Hughes, která bude mnohým divákům jistě povědomá. Bettany se věnuje klasickým dějinám, hlavně starověku, a mohli jste ji vidět v dalších britských dokumentech o Sparťanech, Athénách či Heleně z Tróji. Tentokrát si bere na mušku Řím. Zapomeňte však na klasické historické postupy vyprávění, na chronologii dat a událostí seřazených pěkně přehledně na časovou osu. Bettany se na vše dívá trochu jinak, a možná i proto se stala oblíbenou průvodkyní historickým děním. Nás bude zajímat pouze osm dní. Myslíte, že je to málo? Pochybujete, že pouhý týden a den stačily na utvoření takové legendy, jakou Řím je? Bylo tomu tak. V několika dnech se z Říma stalo velkolepé sídlo panovníků a na pořádně dlouhou dobu i střed evropské civilizace, kultury a především politiky. Bettanin pohled na toto legendární město však nebude zaměřen jen k minulosti. Vše bude vztahovat k dnešnímu světu a uvidíte, jak moc římské vášně i neduhy stále rezonují v našem světě. Změnilo se vůbec něco?

Osm dní, které utvořily Řím

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD úterý 20. 2. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC