Dokument

Odhalené opice

Odhalené opice
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na skylink Live TV Sledovat

Ať už je člověk dílem božím, nebo za vším stojí evoluce, jisté je jen jedno, na planetě Zemi nežije sám a s přírodou i  živočichy je těsně propojen.

Za naše nejbližší příbuzné se pokládají lidoopi, každý z nás by proto mohl směle tvrdit, že má rodinné příslušníky doslova rozesety po celém světě – tetičku v Indii a bratrance ze třetího kolene zase v Jižní Americe. Tak jednoduché to samozřejmě není, ovšem jisté podobnosti mezi námi lidmi a mnohými lidoopy si nejde nevšimnout a je lhostejné, jestli se budeme zabývat šimpanzi, nebo paviány. Jen málo z nás však o nich ví víc než jen to, jak vypadají a kde žijí.

Třídílný dokument vás proto postupně seznámí s vybranými „příbuznými“ napříč celou Zemí. Začneme v Tichém oceánu, kde se na zoubek podíváme orangutanům. Věděli jste, že se každé ráno myjí? A co vlastně dělají zbytek dne? Do naší velké rodiny patří i vyznavači nevázané zábavy, a to šimpanzi bonobo. K jedněm z nejrozšířenějších lidoopů pak patří makakové, na které můžete narazit v Asii i Africe, a když říkáme narazit, tak to myslíme doslova. Patří totiž k těm zvířatům, která si zamilovala život ve městech. Uvidíte, že s okatými a huňatými opicemi všeho druhu má člověk opravdu společného víc, než si myslíme.

Odhalené opice

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD úterý 26. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC