Dokument

Nejdivočejší přežití

Dokumentární seriál Nejdivočejší přežití
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na skylink Live TV Sledovat

Vyrazit do přírody s teploučkým spacákem, stanem, plynovým vařičem a zásobou jídla je pohoda. Jak ale přežívají zvířata, která tohle „vybavení“ mít nemohou?

To je téma již druhé řady desetidílného dokumentárního seriálu Nejdivočejší přežití, který v únoru přichází s novými díly. Zvířata musí být často velmi kreativní, což si my lidé vůbec neuvědomujeme. Vždyť se dokážou adaptovat i v těch nejdrsnějších oblastech naší planety. Často jsou schopna přežít jen s minimem potravy a ještě se u toho starat o svá mláďata. Nebo si dokázala vyvinout naprosto precizní způsob lovu, který občas připomíná válečné strategie. 

Ale nejen snaha sehnat kořist patří k jejich každodennímu boji o přežití. Často musí zápasit také o své vyvolené, tedy především samci. I „láska“, rozmnožování a starost o mláďata patří do ranku nezbytností k přežití a záruky pokračování druhu. A jak takové zvířecí strategie vypadají? Naučili se používat dokonce i nějaké nástroje? A jak si své dovednosti předávají mezi sebou? Dokážou se zvířata třeba také mstít? Dokumentární seriál vám toto všechno přiblíží prostřednictvím jedinečných záběrů těch nejdivočejších, nejmimořádnějších a někdy také nejpodivnějších tvorů. Můžete se těšit na maličké pavouky i mořské obry. Jednoduše na vás čekají mimořádné záběry a informace mapující neuvěřitelnou zvířecí schopnost adaptace. 

Nejdivočejší přežití

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD čtvrtek 13. 2. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC