Dokument

Nejdivočejší Latinská Amerika

Dokumentární cyklus Nejdivočejší Latinská Amerika
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na skylink Live TV Sledovat

Latinská Amerika – to nejsou jen karnevaly, Machu Picchu a tajemní Mayové. Je to celý kontinent plný roztodivných živočichů a nepopsatelných přírodních krás.

Dokumentární seriál Nejdivočejší Latinská Amerika vás s tímto úžasným a také obrovským kontinentem seznámí z méně tradičního úhlu pohledu. Tentokrát nejsou v hledáčku dokumentaristů dějiny indiánských kultur a tajemné stavby uprostřed pralesů či ve vysokých horách, tentokrát se budete seznamovat s obyvateli divočiny.

Latinská Amerika představuje kontinent, na kterém najdete snad všechny biotopy a nespočet živočišných druhů. V západní části se téměř po celé délce tyčí velehorské štíty And, na východě zase najdete venezuelské bažiny, nedaleko od nich proslulou tropickou Amazonii a v jižním cípu kontinentu zase větry ošlehanou patagonskou step. Žít na tak rozmanitém kontinentu vyžaduje velkou schopnost adaptace, a to jak od lidí, tak od živočichů. Klíčem k přežití je totiž schopnost přizpůsobit se i těm nejdrsnějším podmínkám.

Tento dokument vám tak představí třeba drsné útočné mravence marabunty či tajemné pásovce a plaché jaguáry či vydry obrovské. Každý z těchto živočichů si vyvinul jedinečný způsob, jak zůstat naživu, ale přitom zapadnout do složité skládačky života. V každé epizodě se tak můžete těšit na úchvatné záběry rozmanité krajiny a spoustu informací o jedinečných obyvatelích tohoto nádherného kontinentu.

Nejdivočejší Latinská Amerika

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD neděle 12. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC