Dokument

Mýty a monstra

Mýty a monstra
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na skylink Live TV Sledovat

Příběhy z dávných dob v sobě mají nezaměnitelné kouzlo. Můžeme je poslouchat pořád dokola, aniž by se nám vojevůdci a osudové lásky omrzeli.

V Evropě bylo a dodnes stále je tradováno mnoho mytických příběhů a legend. Některé jsou nakolik fascinující, že je opakovaně převádí na filmová plátna vyhlášená studia a o hlavní role se perou ty největší herecké hvězdy. Odborníci z předních britských univerzit se proto rozhodli, že se na ty nejznámější mýty podívají trochu blíže.

Dnes může být pro Evropana obtížné rozklíčovat jejich pravý význam, často se totiž pod třpytem Hollywoodu vytrácejí původní poselství, proto není na škodu osvětlit si minulost a zasadit bájné příběhy do historického kontextu.

Nemusíte však mít strach ze suchopárných přednášek obstarožních profesorů v zaprášených knihovnách. Dokumentární seriál Mýty a monstra je postaven na předních osobnostech a také na skvělých animacích, které historická fakta doplňují a umožňují znovu ožít bájným postavám i příšerám. Čím jsou vlastně tak fascinující a jak je možné že se mezi lidmi tradují po tisíciletí?

Mýty a monstra

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD čtvrtek 14. 12. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC