Dokument

Megapole: Starověký svět odhalen – 1. část

Dokument Megapole: Starověký svět odhalen – 1. část
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na skylink Live TV Sledovat

Megapole představuje v dnešním slova smyslu spíše velkoměsto, které je obrovským ekonomickým tepajícím centrem určité oblasti.

V takových městech žijí miliony obyvatel, takže jsou velmi živelná a rozmanitá, a to i co se architektury a kultury týká. Megapole však nejsou čistě výdobytkem moderní doby, obdobná centra bychom nalezli už ve starověku. Fascinující dokument Megapole: Starověký svět odhalen vám právě tato úžasná místa představí v nové perspektivě. Jak se staly Atény, Alexandrie, Tikal či Řím centry kultury i vzdělání? Jak se v nich jejich obyvatelům žilo? Co všechno světu jejich stavitelé a vynálezci přinesli? Využíváme i dnes podobné systémy jako starověcí obyvatelé těchto úchvatných metropolí?

Dokument mapuje období od 5. století před Kristem po pád Římské říše, tedy dobu největší slávy těchto megapolí. A nejen že je navštívíte v současnosti – některá z nich se dále rozrůstají, z některých zbyly jen pramálo patrné stopy, jež dnes ohledávají archeologové, ale díky moderním technologiím budete mít možnost vidět je v jejich původní podobě. Přímo před očima vám budou vyrůstat architektonické skvosty a společně s odborníky budete odhalovat další a další tajemství, která nám po dlouhá staletí zůstávala skryta. Starověký svět byl opravdu fascinující a stále neznáme veškerá fakta. Tento dokument však alespoň některá z nich vynese (občas doslova) na světlo. 

Megapole: Starověký svět odhalen ‒ 1. část

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD pondělí 8. 6. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC