Dokument

Inkové: Páni oblohy

Inkové: Páni oblohy
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na skylink Live TV Sledovat

Nemusíte být zrovna Indiana Jones, aby vás zajímaly starodávné civilizace. Tajemnou říši Inků zná totiž asi každý.

Co vás napadne, když se řekne Inkové, nebo Incká říše? Většině lidí se vybaví dnes až mytické město Machu Picchu a dobrodružnějším povahám zase archeolog Indiana Jones inspirovaný knižním bestsellerem Ztracené město Inků. Možná se vám do toho budou plést i různé kalendáře a proroctví o konci světa, ale to jde na vrub Mayům. Inkové jsou slavní spíš svým koncem, kdy je přemohli a v podstatě téměř vyhubili Španělé. Jak ale Incká říše vznikala? Bylo to impérium už od svých začátků? Co patří k jejich největším vynálezům nebo objevům?

A co vlastně víme o jejich životě, společenské hierarchii? Na všechny tyto otázky zná odpovědi odborník na slovo vzatý, jeden z největších znalců jihoamerických kultur i historie, doktor Jago Cooper. Dokumentární cyklus Inkové: páni oblohy vám tak odkryje mnohé z jejich běžného života, ale dozvíte se také spoustu zajímavostí spíše z oblasti vědy a stavitelství. Inkové totiž představovali opravdu vyspělou civilizaci, která se na pomyslný politický vrchol vyšvihla jen na krátkou dobu, přesto dokázali objevit, vynalézt, popsat a postavit neuvěřitelně mnoho. Možná budete překvapeni, jak moderní vlastně byli.

Inkové: Páni oblohy

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD sobota 22. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC