Dokument

Hledá se Orient Express

Hledá se Orient Express
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na skylink Live TV Sledovat

Legendy nemusíme vždy hledat jen mezi lidmi, legendární mohou být stavby, celá města, různé stroje, auta nebo třeba vlaky.

Po stopách toho „nejlegendárnějšího“, expresu z Istanbulu do Paříže, se vydáme v novém seriálu, který vás seznámí nejen s historií jednoho z nejluxusnějších vlaků minulosti, ale také poznáte kraje, přes něž pravidelně dopravoval své pasažéry. Samozřejmě, že máme na mysli Orient Express, který fascinoval a fascinuje dobrodruhy, historiky, archeology, spisovatele i obyčejné nadšence. Není divu, že si ho Agatha Christie zvolila jako dějiště svého nejslavnějšího románu. Ovšem současní autoři, třeba Charles King či držitel Nobelovy ceny za literaturu Orhan Pamuk, jsou tímto vlakem, křižujícím Evropu od východu na západ, fascinováni též. Proto vás vezmou na fascinující cestu po celé jeho trase, kde nadšení lovci vlaků, průmysloví archeologové, sběratelé starožitných vlaků či historici pátrají po všem, co je s Orient Expressem spojeno. Kdo ho vymyslel? Jak se měnily jeho trasy? Jak vypadal vně i uvnitř? Kdo všechno jím cestoval? Co jste na jeho palubě mohli zažít? A kam se vlastně poděl? Je možné se stále svézt aspoň v některém z původních vagónů? V zajímavém seriálu na vás čeká ještě celá řada otázek a samozřejmě také odpovědí, takže neváhejte a zkuste se projet Orient Expressem.

Hledá se Orient Express

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD sobota 25. 5. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC