Dokument

Dokument Záchrana divokých medvědů

Záchrana divokých medvědů – dokumentární seriál
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na skylink Live TV Sledovat

Nejen drobní tvorové potřebují občas lidskou ochranu a pomoc. Také velkým šelmám se tu a tam „šikne“ člověk jako zachránce.

Určitě si vzpomínáte na chytlavou písničku z večerníčku o medvíďatech: „Brum, brum, brum zazpíváme medvědům…“, ale nejen v českých luzích a hájích, v tomto případě horách, se malých chlupáčů ujal člověk. Také na druhé straně světa, v kanadské provincii Britská Kolumbie, se našla rodina, která miluje medvědy. Jejich svérázný „útulek“ vám představí dokumentární seriál Záchrana divokých medvědů.

I když medvědi patří k obávaným predátorům, bohužel jsou zároveň také ohroženým živočišným druhem. Ne, že by měli v přírodě tolik nepřátel, ale pytláci a zmenšování jejich přirozeného prostředí jim zrovna dvakrát neprospívají. A tak se z mnohých medvíďat stávají sirotci, kteří by v divočině dlouho nepřežili. Jedna kanadská rodina se tak stává vždy na rok medvědími pěstouny a snaží se medvíďatům pomoci dospět a naučit se vše potřebné, aby je pak mohli vypustit zpět do volné přírody. Jejich heslo totiž zní, že každý (i medvěd) si zaslouží druhou šanci.

Dokumentární seriál je nejen zajímavý, ale také svým způsobem zábavný. Sledovat dění na této netradiční farmě plné neposlušných chlupáčů je opravdu fascinující. A jak uvidíte, medvědi jsou sice majestátní velikáni a nebezpeční lovci, ale také jsou to roztomilá stvoření.

Záchrana divokých medvědů

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD pondělí 12. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC