Dokument

Divoké Rumunsko

Divoké Rumunsko
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na skylink Live TV Sledovat

Většina lidí si při zmínce o Rumunsku pravděpodobně vybaví bájného hraběte Drákulu nebo možná i festival Banát. Ale v Rumunsku je toho k vidění mnohem více!

Nedotčená příroda je tím, kam by hned po příjezdu do Rumunska měly vaše kroky rozhodně zamířit. Tato kouzelná země, která se může pyšnit největším počtem původních lesů v Evropě, svým obyvatelům i návštěvníkům nabízí výlety do divočiny, kde mohou potkat nespočet nejrůznějších druhů ptáků, savců, drobných živočichů a vzduch, který pročistí každou buňku těla. Mnoho rumunských pohoří patří pod národní parky a pro návštěvníky jsou zde nachystané velmi dobře značené turistické cesty. A pokud budete mít štěstí, možná spatříte i jelena, divoké kočky, stádo divokých koní či dokonce bizonů, kteří volně žijí v rezervaci „Dragos Voda“ v Neamt. Jde o jedinou rezervaci v Evropě, kde žijí bizoni ve volné přírodě. Pokud vás lákají dobrodružství, která můžete zažít jen v amazonských pralesech, nemusíte nutně kupovat letenky za desetitisíce a vydávat se na cestu přes půl světa. Pro začátek postačí, když zamíříte na deltu Dunaje. Právě díky nedotčené přírodě, nabudete při ústí Dunaje pocit, že se nacházíte v daleké exotice. No a že vám už letos nezbývá dovolená? Nevadí, pusťte si na Viasat Nature dokument Divoké Rumunsko a čerpejte inspiraci na výlety na příští rok.

Divoké Rumunsko

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD neděle 1. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC