Dokument

Bear: Koalí hrdina

Dokument Bear: Koalí hrdina
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na skylink Live TV Sledovat

Máte doma hyperaktivního psího miláčka a nevíte si s ním rady? Nezoufejte, možná je to rozený záchranář.

Kříženec Border kolie Bear zpočátku střídal majitele jak na běžícím pásu. Byl prostě příliš energický a nikdo si s ním nevěděl rady. Až po ničivých požárech v Austrálii se objevila zpráva, a se hledají psi na výcvik, kteří pak budou pomáhat při záchraně zraněných zvířat. Tak začala Bearova kariéra u záchranářů, kde se z hyperaktivního psa stal prvotřídní záchranář. Bear byl vycvičen, aby v požárem zpustošené krajině vyhledával koaly, které jsou buď zraněné, nebo uvízly v místech, kde si nedokážou obstarat potravu a hrozí jim vyhladovění. V unikátním dokumentu Bear: Koalí hrdina budete sledovat, co vše musí takoví psí záchranáři zvládat. Koaly jsou velmi plaché, takže Bear se musí chovat velmi tiše a když některou z nich najde, jen leží pod stromem a čeká, dokud nepřijde jeho dvounohý parťák. Také se musí umět pohybovat po spáleništi ve speciálních ochranných botách, aby si nespálil tlapky. A je toho ještě mnohem a mnohem víc.

Bear je opravdu pro koaly hrdina, už jich také pomohl zachránit desítky. To je však stále málo, jelikož ničivé požáry zasáhly obrovská území a bezmocných zvířat tam uvízly tisíce. Bear a jeho cvičitelé i veterináři však svůj boj nevzdávají a stále hledají další a další zvířata, kterým se snaží zachránit život. 

Bear: Koalí hrdina

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD sobota 2. 1. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC