Film / seriál

Mlčenlivý mstitel

Rozhněvaný muž – akční thriller
Skylink Live TV

Sledujte na JOJ Cinema HD na skylink Live TV Sledovat

Guy Ritchie akční filmy umí. Tentokrát obsadil Jasona Stathama do role tajemného pana „H“, který se nechá najmout jako přepravce hotovosti v Los Angeles. Vstoupit do cesty tomuto rozzuřenému mstiteli se nevyplácí.

Guy Ritchie je známý jako vynikající režisér akčních filmů, které mají vždy drobný bonus navíc, a to je nezaměnitelný humor. Tentokrát se rozhodl tuto osvědčenou přísadu vynechat a Rozhněvaný muž je klasický akčňák s drsným hlavním hrdinou, který šetří slovy, ale rozhodně ne náboji. Pro zaryté fanoušky Ritchieho to může být malé mínus, milovníci akce a stříleček si však rozhodně přijdou na své i bez vtipných hlášek. Sám Ritchie říká, že tohle je film především o pomstě. A ta přeci vyžaduje činy, a ne slova. 

Král akčních filmů

Příběh se celou dobu točí hlavně kolem záhadného H (Jason Statham), o jehož minulosti a schopnostech netušíte z počátku nic vy jako diváci, ale ani jeho parťáci v nové práci. Ovšem to, že H nebude žádné béčko, je jasné od prvního záběru. H vezme práci jako člen ostrahy jezdící s obrněnými vozy přepravujícími nemalou hotovost. Velmi rychle se ukáže, že tenhle chlapík se s ničím a nikým nepáře. A proč ho tak vytáčejí zloději přepadající obrněná auta? Hádáte dobře, že mu nepůjde jen o chytání lupičů, tedy spíš jejich bleskovou likvidaci dobře mířenými střelami. H totiž někoho hledá. Někoho, kdo mu hodně ublížil. Někoho, koho chce vidět mrtvého.

Udělal jsem za dva týdny, co by tobě trvalo 20 let.

I když Rozhněvaný muž v Stathamově podání netrousí sarkastické hlášky, pořád Ritchieho režijní rukopis poznáte okamžitě. Postupně odhalujete, kdo je kdo a proč je H tak naštvaný. Rozhodně od prvního záběru netušíte, kdo bude patřit k padouchům a kdo k dobrákům (ani když projedete trailery). Navíc vás neminou perfektní akční scény, ať už půjde o střílečky, nebo vybuchující auta. 

A kromě drsňáckého Stathama, za jehož postavu mluví především počet mrtvých těl, se můžete těšit na další oblíbené hollywoodské krasavce. V jedné z hlavních rolí uvidíte Joshe Hartnetta nebo Scotta Eastwooda. Jestli zrovna jeden z nich stojí za Stathamovým řáděním, vám ale neprozradíme. 

Rozhněvaný muž

Film / seriál
Hodnocení FDB 75 % Hodnocení redakce
Foto JOJ Cinema

Režie Guy Ritchie

Scénář Guy Ritchie, Ivan Atkinson, Marn Davies, Nicolas Boukhrief (původní scénář), Éric Besnard (původní scénář)

Obsazení Jason Statham, Holt McCallany, Rocci Williams, Josh Hartnett, Jeffrey Donovan, Scott Eastwood, Deobie Oparei

Délka 119 min.

Rok 2021

JOJ Cinema HD neděle 12. 6. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC