Film / seriál

Komisař Bodka

Slovenský kriminální seriál Bodka
Skylink Live TV

Sledujte na JOJ Cinema HD na skylink Live TV Sledovat

Soužití se zvířaty může člověku zcela změnit život. Nejen že doma máte nového člena domácnosti, ale najednou vidíte věci, o kterých jste dřív neměli ani tušení.

V  novém slovenském seriálu Bodka naprosto změní pes život svému policejnímu parťákovi. Šimon a Bodka pracovali na kriminálce, ale že by se jim společně dvakrát dařilo, se říct nedá. Nakonec je oba vyhodí a parťákům nezbude než začít společně znovu. Nejdřív je napadne, že si založí televizi pro psy, což se ukáže jako docela dobrý podnik. Ale očividně jim chybí v životě napětí a adrenalin z kriminálky, takže si svůj nový job rozšíří ještě o soukromou detektivní kancelář. A tak společně řeší případy všeho možného ražení, které nakonec samozřejmě vždycky úspěšně vyřeší.

Po čem psi touží

Takto to zní, že Bodka je další z řady kriminálních seriálů s mužným detektivem a ohromně chytrým psem. Zčásti je to pravda, leč opravdu jen zčásti. Představitel Šimona Róbert Jakab je pohledný chlapík, vlastně i jeho border kolie Bodka je neskutečně roztomilá, ale ani jeden z nich rozhodně není drsňácký suverén a vyhazov z kriminálky nebyl bezdůvodný. Oba jsou totiž nejen dost smolaři, ale také nešikové. Se založením soukromé detektivní kanceláře se jejich detektivní výkony zlepší, ale pořád by to nestačilo na zaměstnance roku. Takže z produkce k seriálu zaznělo: „Zapomeňte na superschopného komisaře Rexe. Každý případ vyřeší trochu lenivý, ale každopádně vychytralý pes Bodka.“

Pohodový seriál, který je zábavnou kombinací kriminálky s rodinnou komedií

Jejich parťáctví je navíc okořeněné ještě o jedno specifikum. Šimon rozumí všemu, co si Bodka myslí nebo říká, a to doslova. Šimona totiž škrábla kočka a od té chvíle rozumí svému psímu miláčkovi každé štěknutí (Mel Gibson by se nejspíš divil, že ženy nejsou nejsložitější stvoření na zemi). Díky tomu je seriál velmi zábavný a odlehčený. Šimon se často dostává do situací, kdy působí jako blázen, jelikož se hádá se psem, ale ostatní slyší jen jeho a Bodku nikoli. A vy, jako diváci, uslyšíte, jak psi vidí nás lidi i náš svět. Často si neberou servítky a glosují nejrůznější situace velmi přesně a také vtipně.

Seriál Bodka je tak zábavnou kombinací kriminálky s rodinnou komedií. Ale nemyslete si, natáčení zase taková sranda nebyla. V reálu psům tolik nerozumíme, a tak aby vše nakonec vypadalo tak přirozeně, jak budete moci sledovat vy, předcházely natáčení pečlivé přípravy. Už scénář konzultovali proficvičitelé psů a v celém seriálu si zahrálo více než sto těchto roztomilých, ale také nesmírně chytrých chlupáčů.

Seriál Bodka přichází jako příjemné osvěžení mezi temnými kriminálkami, které běžně sledujeme. Je zábavný, chytrý a plný úžasných psů, kteří dokazují, že nejen my lidé jsme dobří herci.

Róbert Jakab

Róbert Jakab patří k oblíbeným slovenským hercům. Sice na střední škole studoval elektrotechniku, ale velmi rychle zběhl k divadlu. Na televizních obrazovkách se objevuje pravidelně od roku 1996. Zahrál si v povídkovém česko-slovenském projektu Šest statečných (1999), ve válečným dramatu Rozhovor s nepřítelem (2007) nebo v úspěšném krimiseriálu Mesto tieňov (2008 a 2012).

Zajímavost

Psi se na podobné natáčení připravují už dva roky. Hlavní představitelé Robo a Bodka spolu před natáčením museli strávit nějaký čas, aby si na sebe zvykli.

Koukněte i na

Hudson a Rex

Pokud vás v devadesátých letech bavil Komisař Rex, tak kanadská verze tohoto úspěšného seriálu vás určitě zaujme také. Je to moderní, napínavý seriál s psím detektivem v hlavní roli. Rex Nesmrtelná detektivní psí hvězda se dočkala také slovenského zpracování podle originálního rakouského scénáře. Ovčák s neomylnými instinkty a partou z kriminálky je jednoduše televizní fenomén.

Rex

Nesmrtelná detektivní psí hvězda se dočkala také slovenského zpracování podle originálního rakouského scénáře. Ovčák s neomylnými instinkty a partou z kriminálky je jednoduše televizní fenomén.
 

Bodka

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto JOJ Cinema

Režie Ján Novák

Scénář Marek Orel

Obsazení Róbert Jakab, Marián Labuda, Zuzana Vačková-Rogelová

Délka 3 × 45 min.

Rok 2019

JOJ Cinema HD neděle 31. 1. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC