Film / seriál

Havaj 5-0: Kámoši jak hrom

Havaj 5-0
Skylink Live TV

Sledujte na AXN na skylink Live TV Sledovat

Nad speciální jednotkou z prosluněných ostrovů se smráká. Že by jejich boj se zločinem v druhé sérii skončil dřív, než vůbec pořádně začal?

Poslední skaut je za mřížemi! Zatímco bývalý mariňák a zapřísáhlý správňák Steve McGarrett sedí, jeho parťáci ze speciální úderné jednotky Havaj 5-0 se snaží udělat všechno pro to, aby jeho jméno očistili. Od chvíle, kdy se McGarrett kvůli smrti otce vrátil na Havaj, kde vyrůstal, a dostal povolení vést zvláštní policejní útvar, se totiž hodně změnilo. První řada seriálu Havaj 5-0 skončila vraždou guvernérky, ze které byl McGarrett falešně obviněn. Ale protože jsme na začátku druhé série, je jisté, že jednotka Havaj 5-0 zaměřená na vyšetřování brutálních vražd, obchodu s drogami i překupnictví s lidmi jen tak nezanikne. Otázkou zůstává, kdo v ní bude mít poslední slovo. Nový guvernér má vlastní agendu a do sehraného týmu nasazuje „cizí“ agentku Ministerstva vnitřní bezpečnosti.
„Steve si zvykl na to, že jedná s guvernérkou, která mu poskytla úplnou imunitu a všechny prostředky. Jenže to se změnilo. S novým guvernérem jsou potíže, protože Steveovi už jen tak všechno neprojde,“ říká herec Alex O’Loughlin, který se v McGarrettovi našel. Přistřižená křidélka ovšem neznamenají, že se tým Havaj 5-0 začne více věnovat převádění důchodců přes frekventované ulice a sundávání zatoulaných koček se stromů. Havaj 5-0 si přece získal pověst jednoho z nejrychlejších a nejakčnějších seriálů na obrazovce. „Dělali jsme teprve na šesté epizodě a už jsme za sebou měli seskok s padákem, jízdu na koni, potápění, závodění s rychlými loděmi nebo potyčky se UFC zápasníky – a to nonstop. Je to akční hostina.“

Život je Havaj

Pro McLouglina znamená Havaj 5-0 po několika neproměněných příležitostech, mimo jiné v upírsko-detektivním seriálu Za svitu měsíce nebo v příšerné romantické komedii Záložní plán po boku Jennifer Lopez, konečně pořádný průlom. Jeho kolegové a televizní parťáci mu jsou oporou. Scott Caan má za sebou Dannyho parťáky a Vincentův svět. Grace Park přežila kultovní Battlestar Galacticu. A Daniel Dae Kim se našel ve Ztracených.  
Pro všechny má život na Havaji během natáčení seriálu své kouzlo a výhody. Třeba McLouglin a Caan si jako správní parťáci užívají surfování. Jenže zatímco první se k němu vracel po letech a dávných nepříjemných zkušenostech, druhý už se něco nasurfoval. Ale McLoughlin, který je blázen do sportu a začal trénovat Shobukai karate už v šesti letech, je zhruba stejně nezastavitelný jako jeho McGarrett. Ani Caan nezůstává pozadu, pokud jde o image ukecaného detektiva Dannyho Williamse, a mezi oběma herci/postavami panuje zábavná bratrská romance. 

…brácha na mě

Mezi Stevem McGarrettem a Dannym Williamsem se po počáteční nedůvěře a vzájemném lezení si na nervy vyvinulo silné přátelství pevně zakotvené ve vzájemném nesouhlasu. Jejich auto-hádky se staly stejně neodmyslitelnou součástí Havaje 5-0 jako akce. „Mám pocit, že v první sérii jsme se tak nějak oťukávali. Když se rozhodujete, jestli vám někdo sedne nebo ne, je toho spousta, o čem se můžete dohadovat,“ tvrdí Caan. „Teď už to je spíš, jako když se mezi sebou baví dva bráchové. Což je taky super. Hlavně dokud je o čem se hádat.“ O’Loughlin se směje. „A když není, většinou si něco vymyslíme,“ dodává. „Když nám nějaká scéna připadá až moc bezproblémová, vybereme si část dialogu a zahrajeme ji víc hašteřivě, než je napsaná ve scénáři.“
„Jeden k druhému máme velký respekt. Dobře se nám spolu pracuje a nemáme problém jít si vzájemně po krku, protože se nemusíme bát, že bychom překročili nějakou mez,“ říká Caan. „Alex je přirozený vůdce. Má věci pod kontrolou na place i ve svém osobním životě. Je to generál a podle mě se to promítá do jeho seriálové role.“ Jenže nekonečné pronásledování padouchů týden co týden si na O’Loughlinovi vyžádalo svoje. První sérii dokončil se zánětem šlach, bolavým bicepsem a nataženým ramenem. Do druhé se vrhl po hlavě jako býk. A nakonec si musel dát od natáčení pauzu. Ve dvacátém dílu se tedy jen krátce mihne a ve dvacáté první epizodě chybí úplně. Důvodem byla i léčba závislosti, kterou získal na předepsaných lécích proti bolesti.

Havaj 5-0

Film / seriál
Hodnocení FDB 83,3 %
Foto AXN
AXN pátek 5. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC