Sport

Velká cena Bahrajnu

Formule 1 – Velká cena Bahrajnu – pořad o sportu
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na skylink Live TV Sledovat

Do letošní sezony Formule 1 vstupují velká a pozoruhodná jména. Vrací se Fernando Alonso, mistr světa z let 2005 a 2006. Muž, který z trůnu sesadil legendárního Michaela Schumachera. Ale také člověk, který způsobil hodně zlé krve.

Práskalo se dveřmi, když Alonso v dusné atmosféře na konci sezony 2014 opouštěl Ferrari. Velmi frustrovaný geniální španělský pilot z Formule 1 tehdy odešel, ale rozhodně ne do ústraní. Zúčastnil se slavného závodu 24 hodin Le Mans, který dvakrát vyhrál, stejně jako ten v americké Daytoně. Vyzkoušel si také slavný Dakar a… nakonec zatoužil po návratu do Formule 1! Nyní se vrací s týmem Renault, který se ale od letošního roku bude nově jmenovat Alpine. Je to ale pořád ten samý tým, se kterým Alonso získal dva tituly, a ke kterému se vrátil po krachu vztahu s McLarenem v roce 2007. 

To ale není zdaleka jediná novinka, která zrychluje fanouškům srdeční tep vzrušením. Ve Ferrari končí zároveň i šestiletá pouť německého šampiona Sebastiana Vettela. Chladné prostředí v týmu, série neúspěšných pokusů o zisk titulu, rychlý kolega, frustrace a kopec chyb, to všechno bylo pro Vettela mučením. A vše vyvrcholilo telefonátem, který Vettelovi suše sdělil, že o něj Ferrari pro letošní rok nemá zájem. S Vettelem to vypadalo všelijak, ale po letech trápení to může být nakonec přeci jen on, kdo se bude smát! 

Další velký příběh do Formule 1 přivádí ikonickou značku Aston Martin. Kanadský podnikatel Lawrence Stroll, otec pilota F1 Lance Strolla, provádí obrovskou restrukturalizaci automobilky Aston Martin. Před třemi lety vytáhl z bankrotu tehdejší Force Indii a svůj nabytý tým přejmenoval na Aston Martin. A tady se dvě linie protínají velmi poutavým způsobem, protože Stroll se dohodl s Vettelem a ten se letos stává pilotem týmu Aston Martin. 

Jak tedy dál ve Ferrari?

Samozřejmě Charles Leclerc zůstává, neboť na jeho talentu chce Ferrari postavit stejně silnou budoucnost, jako se to v minulosti povedlo se Schumacherem. Právě jeho syn, jednadvacetiletý Mick Schumacher, také letos nastupuje do F1. Ale ještě ne do Ferrari. Učit se bude v partnerském týmu Haas. Do Ferrari totiž přichází Carlos Sainz. Syn veleúspěšného pilota Dakaru a rallye, Sainze staršího.

Další dvojicí, kterou bychom měli bedlivě sledovat, jsou závodníci týmu Red Bull. Stoupající hvězda Max Verstappen neakceptuje nic jiného než titul mistra světa. Jeho kolegou bude letos Mexičan Sergio Pérez, který přišel o místo v Aston Martinu právě kvůli nástupu Vettela. Pozoruhodná přestupová vývrtka, která může způsobit všelicos. 

A co Lewis Hamilton?

Dnes již sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton zůstává u Mercedesu a pokusí se získat ten rekordní osmý. Ačkoli říká, že mu na něm nezáleží, opak je pravdou. Ziskem osmého titulu by Hamilton překonal Michaela Schumachera a na čele statistiky počtu titulů mistra světa by se stal osamoceným králem.

Vloni musel šampionát Formule 1 kvůli pandemické krizi hodně improvizovat. To do kalendáře přineslo atraktivní závody, z nichž některé byly exotické (ultra-krátký okruh v Bahrajnu), jiné nostalgické (Imola, Turecko), nebo dokonce premiérové (Mugello, Portimão). Letos F1 plánuje 23 velkých cen! Letošní sezona, kterou nabídnou sportovní programy Sport 1 HD a Sport 2 HD, se ponese v improvizovaném duchu, ale na houževnatosti soubojů a intenzivních touhách po mistrovských bodech to neubere vůbec nic!

Formule 1 – Velká cena Bahrajnu

Sport
Foto Getty Images
Sport 1 HD a Sport 2 HD pátek 26. 3. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC