Sport

Přichází finále hokejové Ligy mistrů

Finále hokejové Ligy mistrů – sportovní pořad
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD na skylink Live TV Sledovat

Zatímco hokejovým světem stále rezonuje reprezentační euforie pod pěti kruhy, klubová sezóna se připravuje na svůj první vrchol. 1. března vyvrcholí sezóna soutěže, která udivuje organizačními schopnostmi, profesionalitou i rychlostí, jakou se dokáže vyvíjet. Soutěže, která spojuje hokejovou Evropu v celek a konfrontuje její nejlepší týmy. Finále hokejové Champions Hockey League je za dveřmi.

Je to jako s drahými botami. Koupíte si je, máte z nich radost, zároveň si říkáte, zdali jste je opravdu potřebovali, nejprve vám trochu nesedí, ale postupem času si je zamilujete a kamkoli přijdete, cítíte se dobře a prestižně. Ligu mistrů řada účastníků nejprve vnímala jako nutné zlo, které stojí peníze a narušuje ligový harmonogram. Postupně se ale vypracovala ve špičkovou mezinárodní soutěž, kterou nejlepší kluby Evropy chtějí vyhrát.

Zdárně v cíli

Aktuální sezóna byla specifická. Po vynechaném ročníku vinou covidu musela odolat nástrahám ekonomických výpadků, omezením kapacity diváků v ochozech i rušení zápasů vinou karanténních opatření. Vše ustála a po 124 odehraných zápasech zdárně dospěla do finále. To si poprvé v historii zahraje tým Rögle BK z malebného městečka Ängelholm ležícího na jihozápadě Švédska v zátoce Skälderviken. 

Švédská perla s příměsí Kanady

Místní hokej prožívá v posledních letech něco jako hollywoodský příběh. Po nekonečných sezónách v nižších soutěžích se kormidla chopila mladá dvojčata z Kanady Cam a Chris Abbottovi. Cam, který sám jako hráč vyhrál Ligu mistrů v roce 2015, se postavil na střídačku, jeho bratr usedl do kancelářského křesla coby generální manažer klubu a začali jednat. Mladé obchodní myšlení, sportovní nadhled a dravost stály za skvělými tahy, které z Rögle vybudovaly jeden z nejlepších týmů Evropy. Ať už je to Adam Tambellini, neznámý Kanaďan, jehož Abbottovi vylovili z druhé ligy a přetavili v superstar, která to dotáhla až do Pekingu, 17letý rakouský talent Marco Kasper, který má jednu z nejlepších nadějí pro draft NHL, nebo zkušený mazák Dennis Everberg. Funguje to skvěle a historický úspěch z minulé sezóny, kdy se Rögle dostalo do finále SHL, má být letos překonán trofejí pro vítěze CHL. Chybí pouze poslední krok. 

Jistota ze země tisíců jezer

Bude to krok složitý. Proti stojí naopak tradiční silný klub, který působí v nejvyšší soutěži v podstatě nepřetržitě. Čtrnáctinásobný finský mistr Tappara Tampere. Tým, v jehož barvách dvakrát slavil titul český brankář Dominik Hrachovina, zvládl bezpečně překonat nástrahy základní skupiny, vyřadil úřadujícího švédského mistra tým Växjö Lakers a v semifinále přešel přes silný Red Bull Mnichov. Letošní finále ukáže v akci dva nejlepší evropské kluby mimo Rusko a svou kvalitou může minimálně vyrovnat skvělé finále z roku 2017, kdy byl díky Spartě český hokej tak blízko. Šance jsou vyrovnané, čeká nás skvělý hokejový zážitek a díky stanici Sport 1 HD můžete být u toho. Zapište si 1. březen.
 

109 bodů
Nejproduktivnější hráč Ryan Lasch (Frölunda)

33 gólů
Nejlepší střelec Ryan Lasch (Frölunda)

125 trestných minut
Nejtrestanější hráč Martin Ševc (Mladá Boleslav)

186,03 cm
Nejvyšší tým v průměru HC Slovan Bratislava

4 tituly
Nejúspěšnější tým Frölunda

87,82 kg
Nejtěžší tým v průměru HC Sparta Praha

85 zápasů
Nejvíce odehraných zápasů Frölunda

Finále hokejové Ligy mistrů

Sport
Foto Getty Images
Sport 1 HD úterý 1. 3. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC