Sport

Podzim 2021: Fotbal nebo hokej?

Tipos Extraliga – sportovní pořad
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na skylink Live TV Sledovat

Podzim plný sportu je konečně tady a na své si přijdou příznivci pohárového fotbalu i fanoušci nevyzpytatelné základní části hokejových extralig. Ať už tedy preferujete travnatá pole, nebo ledové arény, máme pro vás dobrou zprávu – je na co se těšit. Pojďme si tedy představit, z čeho všeho budete mít na výběr.

Přes nadějné vyhlídky losů předkol Ligy mistrů se do skupinové fáze žádný z našich celků neprobojoval. To ovšem neznamená, že by fanoušci přišli o zvučná jména soupeřů. Začněme pražskou Spartou, která na své půdě přivítá francouzský Lyon, dánské Bronby a v neposlední řadě skotské Rangers. A právě na pikantní klání s Rangers se můžete těšit v podvečer 30. září na stanici Sport 1 HD. 

Zbrusu nový formát

Naši další zástupci, jmenovitě SK Slavia Praha, FK Jablonec a ŠK Slovan Bratislava, se poperou o slávu v nově vzniklé Evropské konferenční lize, která je, co se týče účastníků, geniálním průnikem zvučných jmen a dravých outsiderů ze všech koutů Evropy. Nový formát kvalifikačního trychtýře přinesl týmům jistotu, kterou doposud postrádaly. Vítěz domácí ligy totiž ještě vloni mohl nešťastným losem narazit na nesrovnatelně silnějšího soupeře z některé z TOP 5 evropských lig, a pokud nedošlo k zázraku, loučil se s vyhlídkami na atraktivní doprovodný program pro své fanoušky.

Vyrovnaní soupeři

Nový systém pomohl například Slavii, která, po vyřazení Ferencvárosem z Ligy mistrů a Legií Varšava z Evropské ligy, bude mít možnost utkat se s berlínským Unionem, nizozemským Feyenoordem a černým koněm skupiny E, izraelskou Maccabi Haifou. Souboj s Feyenoordem nabídne 30. září Sport 1 HD. Do Nizozemí dost možná pojedou stejným autobusem i borci z Jablonce, jelikož ty ten samý večer čeká utkání s Alkmaarem. Jablonecká skupina D jinak možná patří k těm méně hvězdami nabitým, o to větší šanci na postup však Severočeši mají. Dánští Randers ale mohou nepříjemně překvapit, no a CFR Kluž, která patří mezi stálice evropské pohárové scény, si nebude chtít nechat postup uniknout.

Slováci to mají těžší

Zato bratislavský Slovan si na absenci zvučných jmen nemůže stěžovat. Kromě favorizované Kodaně se ve skupině F potká ještě s PAOK Soluň. Nedá se ovšem říct, že by byl Slovan outsiderem skupiny, za kterého lze označit gibraltarský celek Lincoln FC. Nenechte se ale nachytat geografickou předpojatostí, jedná se o šestinásobného mistra tamní nejvyšší soutěže, což budí respekt.

Milované extraligy

Přesuňme se ke sportu, kde za nějaké to podražení nehrozí vykázání ze hřiště na dobu delší než dvě minuty. Česká hokejová extraliga již má za sebou první dva hrací víkendy, zatímco Slováci teprve začínají. Loňskému ročníku jednoznačně dominoval tým Zvolen, který si podmanil nejen základní část, ale i navazující play-off. Ve finále smetl Poprad se skóre 4:1 na zápasy, a pokud se hráčům podaří zachovat alespoň část drajvu, kterým v závěru minulého ročníku disponovali, mají zaděláno na obhajobu. Poprad navíc přišel o nejproduktivnějšího hráče sezóny 20/21 Marcela Haščáka, který se ve svých 34 letech vrací do brněnské Komety, kde v rozmezí let 2016–2018 sbíral kanadské body jako na běžícím páse.

A co Slovan?

Dominanci Zvolenu bude chtít narušit také historicky nejúspěšnější tým soutěže HC Slovan Bratislava, v jehož brankovišti bude opět operovat nejjistější gólman uplynulé sezóny Tyler Richard Parks. Amerického rodáka si Slovan vyhlédl v tamní AHL a dobrý čich na talenty se projevil 93,8% úspěšností zákroků tohoto 29letého gólmana z Missouri.

První buly nového ročníku si budete moci vychutnat již 24. září, přímé přenosy nabídnou stanice Sport 1 a Sport 2 HD.
 

Plán přenosů zápasů:

Evropská liga

30. 9. 18:45, Sparta Praha – Rangers / Sport 1 a 2

Evropská konferenční liga 

30. 9. 18:45, Alkmaar – Jablonec / Sport 1 a 2
30. 9. 21:00, Feyenoord – Slavia Praha / Sport 1 a 2 
30. 9. 18:45, PAOK – Slovan Bratislava / RTVS

Tipos Extraliga / 1. kolo

24. 9. 18:00, L. Mikuláš – Poprad / Sport 1 a 2 
24. 9. 18:00, Michalovce – Nové Zámky / Sport 1 a 2 
24. 9. 18:00, Nitra – Košice / Sport 1 a 2 
24. 9. 18:00, Prešov – B. Bystrica / Sport 1 a 2 
24. 9. 18:00, Slovan Bratislava – Trenčín / Sport 1 a 2 
24. 9. 18:00, Zvolen – Spišská Nová Ves / Sport 1 a 2

Tipos Extraliga

Sport
Foto Unsplash
Sport 1 HD a Sport 2 HD pátek 24. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC