Sport

Není sport jako sport

Sportovní pořad ESPN Funny Sports
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na skylink Live TV Sledovat

Špičková utkání vrcholících fotbalových soutěží, ledově dramatické dozvuky hokejových šampionátů, vůně benzinu na světových okruzích a přípravy na olympijské hry. Vše jsme si museli odepřít. Ale nezoufejte, máme řešení. Na Sport 1 a 2 HD startuje seriál ESPN Funny Sports a můžeme se tak podívat i na méně tradiční „sporty“ s českým komentářem.

Věděli jste, že třešňovou pecku lze doplivnout na vzdálenost 29,12 metru? Ano. Přesně to je hodnota dosud platného rekordu zaznamenaného v Guinessově knize, který nastavil v roce 2003 Brian „Young Gun“ Krause, jeden z nejznámějších „peckařů“ na světě. Soutěže v plivání pecky se konají po celém světě, ale samotný šampionát je pouze jeden. Ti nejlepší bojují každý červenec v Michiganu již od roku 1974. Pravidla jsou jednoduchá. Máte tři pokusy, měří se ten nejdelší. Pecku musíte vyplivnout do minuty od chvíle, kdy si vložíte třešeň do pusy. No a když ji omylem spolknete, máte smůlu, pokus je neplatný.  

Závody tramvají? Přesně tak

No dobře, ale tramvají jste už určitě někdy jeli. Běžná moderní souprava váží kolem čtyřiceti tun a je určená především k tomu, aby přepravovala obyvatele měst do zaměstnání či na nákupy. Ti nejlepší řidiči tramvají si ale dávají rok co rok dostaveníčko v rámci evropského šampionátu. Jednotlivé týmy z evropských metropolí závodí v šesti disciplínách, od zastavení na přesnost až po bowling tramvají, a baví tím nejen sebe, ale i tisíce přihlížejících i diváků u televizních obrazovek.

A co dál?

Co třeba házení žabek? To také znáte všichni. Najdete si ten nejplacatější kámen na břehu jakékoli větší vodní plochy, přesvědčíte se, že riziko zásahu hlavy koupajícího se člověka kleslo na minimum a pěkným spodním švihem naplocho se pokusíte vytvořit co nejvíce odskoků, než kámen nadobro zmizí pod hladinou. Tak prosím vás, věřte nebo ne, i v tomhle se konají soutěže, které to dotáhnou až před televizní kamery. 

Kuličky místo atletů

A nyní trochu vážněji. Vrcholný sport se vrací do středu pozornosti. Závody ve sprintu, cross country, překážkový běh či štafeta. Rekordy padají jeden za druhým a diváci jsou u vytržení. Televizní společnosti přenášejí záběry do celého světa, který dychtivě očekává medailové ceremoniály. Má to ovšem jeden háček. Zmíněnými atlety, rozhodčími i vzrušenými diváky v ochozech jsou pestrobarevné skleněné kuličky závodící v drahách postavených z lega.

I sekačky na trávu chtějí medaile

A co třeba sekání zahrady? V našem seriálu ESPN nechybí ani závody sekaček na trávu. Těšit se můžete také na souboje dřevorubců, překonávání kluzkých schodů, mistrovství světa elektrikářů, páku či závody školních autobusů. Vše na Sport 1 a 2 HD.

Nenechte si ujít neobvyklé sporty se stanicemi Sport 1 a 2 HD

Sport 1 HD

15. června – Kluzké schody

19. června – Plivání třešňových pecek

Sport 2 HD

15. června – Best of šachbox

16. června – Vrh sekerou

17. června – Pro páka

17. června – Národní mistrovství elektrikářů

19. června – Národní soutěž v přeskakování kamenů

20. června – Soutěž jedlíků hot dogů

21. června – Mistrovství světa v tetrisu

ESPN Funny Sports

Sport
Foto Sport 1 a 2, Freepik
Sport 1 HD a Sport 2 HD středa 10. 6. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC