Sport

Největší hokejový cirkus se chystá na play-off NHL

Největší hokejový cirkus se chystá na play-off NHL
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na skylink Live TV Sledovat

Který tým letos zvedne nad hlavu legendární Stanley Cup a naváže na dva roky nadvlády Tučňáků z Pittsburghu? Letošní play-off mimo hru určitě nechá několik hvězdami nabitých týmů, které nezvládly vysilující finiš základní části.

Vrchol sezony se blíží, ale jistotu účasti ve vyřazovacích zápasech si zatím zajistila jen hrstka týmů. Okolo deseti mužstev se v době psaní tohoto textu stále ještě zuřivě pere o možnost zahrát si o Stanley Cup. Na které superhráče se můžeme těšit v letošním play-off?

James Neal (Las Vegas Knights)

Šéfové nově vzniklého týmu z města hazardu tvrdí, že nemají žádné superstar. Třicetiletý kanadský forvard si ale superlativa rozhodně zaslouží. K Rytířům přestoupil z Nashvillu, kde loni zazářil s 50 body. Stříbrný medailista z MS z roku 2009 se letos do statistik zapsal jako šestý hráč historie, který v prvních deseti sezonách nastřílel více než 20 branek. Uvidíme, zda si budou jeho nadřízení po play-off myslet, že stojí za těch svých pět milionů dolarů.

Faktor „pastva pro oči“ 76 %


Nathan MacKinnon (Colorado Avalanche)

Dvaadvacetiletý forvard z Colorada Avalanche se cílevědomě žene za Hartovou trofejí pro nejužitečnějšího hráče kanadsko-americké NHL. Byla by velká škoda, kdyby jeho spoluhráči „nemákli“ a nechali si proklouznout účast v bojích o Stanley Cup mezi prsty hokejových rukavic. Na MacKinnona se totiž vždy stojí za to dívat. Jeden z největších hokejových talentů posledních let a jednička draftu z roku 2013 umí v každém zápase dokázat, že je skutečným rozdílovým hráčem.

Faktor „pastva pro oči“ 88 %


Alexandr Ovečkin (Washington Capitals)

Washington ovládá Metropolitní divizi a play-off mu letos neunikne. Všichni obdivovatelé ruského kanonýra se proto v klidu mohou těšit, že jim nabídne přesně to, co umí nejlépe. Krátké střídání, během něhož nechá na ledě naprosto vše, skvělý výběr pozice a zabijáckou střelu. Přesně ta „Ovimu“ umožnila postup na 19. místo v historické tabulce střelců (602 gólů). Kapitán Washingtonu se navíc může stát nejlepším střelcem letošní základní části.

Faktor „pastva pro oči“ 94 %


Patrik Laine (Winnipeg Jets

Devatenáctiletý blonďák ze země tisíců jezer vstoupil do velkého hokeje už jako osmnáctiletý benjamínek. Dvojka draftu z roku 2016 se uvedla na mistrovství světa před dvěma lety jako neohrožený chlapec, který převýšil svým hokejovým talentem všechny dospělé hráče a oprávněně si odnesl cenu pro nejužitečnějšího hráče šampionátu.

Faktor „pastva pro oči“ 90 %


Evander Kane (San Jose Sharks)

Obrovským překvapením Žraloků a příslibem do play-off jsou výkony technického rychlíka Evandera Kanea. Po devíti letech v NHL se konečně dostal do týmu, který umí využít jeho talentu. Jeho způsob hry z něj dělá křídelního útočníka, který umí ohrozit bránu téměř z každé střely. Jeho extrémní rychlost budí nadšení, oživuje hru a hlavně nakopla spoluhráče, kteří si pochvalují, jaký prostor pro ně umí připravit.

Faktor „pastva pro oči“ 84 %


Jak se hraje play-off

Letošní vyřazovací část začíná 8. dubna a končí nejpozději v červnu. Do play-off postupují nejlepší tři týmy z každé divize a dva nejlepší týmy z každé konference, které mají nejvyšší počet bodů. Celkem ze základní části postupuje 16 týmů (8 z každé konference). Tým s nejvyšším počtem bodů po základní části získá President’s Trophy. Vítězové divize jsou vždy nasazeni na prvních dvou místech, i kdyby měl jiný tým více bodů. Hraje se stejně jako v české extralize na čtyři vítězné zápasy. V případě nerozhodnutého výsledku po základní hrací době přichází na řadu prodloužení, které se hraje stále 5 na 5 po dvacetiminutových třetinách, dokud nepadne branka.

Play-off NHL

Sport
Foto Profimedia.cz
Sport 1 HD a Sport 2 HD středa 11. 4. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC