Sport

Hokejová Liga mistrů

Hokejová CHL – sportovní pořad
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na skylink Live TV Sledovat

Léto se pomalu chýlí ke konci a hokejoví fanoušci se pomalu začínají zajímat o detaily příští sezony. Po roční pauze se opět těšíme na hokejovou CHL, a to i z toho důvodu, že v ní budeme moci sledovat v akci řadu českých a slovenských hokejistů. A to nejen v dresu Třince, Sparty, Mladé Boleslavi a Slovanu, ale také v zahraničních mančaftech.

Jaká želízka v ohni pro nadcházející sezonu to tedy máme? Klasikou je již tradičně Jan Kovář ve švýcarském Zugu. Kapitán českého nároďáku si renomé poctivě vydřel pěti úžasnými lety v KHL, kde spolu s Mozjakinem a Zaripovem vytvořil jeden z nejlepších útoků historie. Hned dvakrát vyhrál Gagarinův pohár, aby nakonec přesídlil k nádhernému jezeru Zug ve Švýcarsku, kde se stal nejproduktivnějším hráčem ligy a získal mistrovský titul. Jeho Zug si tentokrát zahraje ve skupině D s finalistou švédské SHL Rögle BK, mnichovským Red Bullem a dánskými SønderjyskE.

Suverén ze Švédska

Pak tu máme samozřejmě Indiány z Frölundy. Ano, přesně ten tým, který ve finále dvakrát zhatil české sny o triumfu. A také ten tým, který získal neuvěřitelné čtyři tituly z pěti finálových účastí během šesti sezon novodobé CHL. Pokud by Indiáni opět zvítězili, čeští fanoušci se budou moci aspoň radovat z toho, že v jejich řadách hraje i pardubický útočník a český reprezentant Michael Špaček. V dresu Frölundy si v základní skupině zahraje i proti Mladé Boleslavi.

A co Finové?

Finská škola vždy českým a slovenským borcům svědčila. Jasným důkazem je tým Lukko Rauma, v jehož barvách si v letošní CHL budeme moci užívat hokejové umění dvou zkušených Slováků – Kristiána Pospíšila a Pavola Skalického. Zraky budeme ale upírat i do týmu Tappara Tampere, kde mají své dvojité zastoupení pro změnu Češi – Michala Moravčíka a Jiřího Smejkala. 

Bývalí spoluhráči, současní soupeři

Hodně pikantní souboje zažije pražská Sparta. Ve skupině A na ni čekají konfrontace s týmem Fischtown Pinguins z Bremerhavenu, za který válí hned tři bývalí Sparťani: Tomáš Pöpperle, Vladimír Eminger a Dominik Uher. Dále také Slovák Tomáš Sýkora a čtvrtý z Čechů Stanislav Dietz. Velké československé zastoupení bude mít také polský mistr Jastrzebie, v jehož dresech nastoupí David Marek, Patrik Nechvátal, Jiří Klimiček, Martin Kasperlík, Marek Hovorka a Roman Rac.

Komu budeme držet palce

Co se týká českých a slovenských zástupců na poli klubů, hodně vysoké ambice si opět klade extraligový mistr Třinec. Oceláři se ve skupině F utkají se švédským Leksands IF, nováčkem v CHL, který má za sebou ve Švédsku vynikající sezonu. Na ambiciózní Oceláře dále čeká švýcarský Fribourg-Gottéron, mančaft, který se vrací do CHL poprvé od sezony 2016/2017, kdy s Romanem Červenkou a Michalem Birnerem v sestavě senzačně došel až do semifinále. V neposlední řadě ve skupině číhá HC Slovan Bratislava, slovenská klasika se sedmiletou historií ve slavné KHL. 

Pražské zastoupení

Klasickou značkou kvality je v soutěži i zmíněná pražská Sparta, vítěz základní části extraligy z poslední sezony a hlavně tým, který v roce 2017 sahal po poháru pro vítěze hokejové Ligy mistrů. Letos ji ve skupině nečeká nic snadného. Stejně jako před pěti lety bude jedním ze soupeřů Växjö Lakers. Úřadující mistr Švédska se skvělým koučem Samem Hallamem a řadou výjimečných hráčů. Hodně informací může Spartě dodat její útočník Roman Horák, který u jezera Växjö dvě sezóny nastupoval. 

A ještě Boleslav

Po pěti letech se do CHL opět vrací také tým BK Mladá Boleslav. Ve skupině B čeká středočeský mančaft složitá cesta. Narazí na doposud nejúspěšnější tým CHL Frölunda Indians, do cesty se mu postaví finská klasika IFK Helsinki, pětinásobný účastník CHL a bronzový medailista finské ligy. Posledním soupeřem bude pak šestinásobný švýcarský mistr ZSC Lions.

Hokejová Liga mistrů

Sport
Foto Profimedia.cz
Sport 1 HD a Sport 2 HD čtvrtek 26. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC