Sport

Český tým a jeden Slovák. V Lize mistrů startuje play-off

Hokejová Liga mistrů – přímé sportovní přenosy
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD na skylink Live TV Sledovat

Hokejová Liga mistrů vstupuje do vyřazovací fáze, ve které se utká  šestnáct týmů ze šesti zemí Evropy. Své zastoupení má v boji  o cennou trofej i český a slovenský hokej. 

V roce 2017 potrápila pražská Sparta švédského giganta Frölundu v prodloužení. Neuspěla stejně jako Hradec Králové o tři roky později. Český zlatý sen opět necitlivě přerušil špičkovým výkonem čtyřnásobný vítěz CHL. Český hokej každopádně na evropském poli prokazuje kvalitní výkonnost a od roku 2014, kdy se konal první ročník CHL, se nestalo, aby chyběl extraligový zástupce v play-off. Do semifinálové fáze se týmy z české nejvyšší soutěže dostaly hned čtyřikrát, přičemž třinecké Oceláře zastavily v roce 2018 před finálovou branou až samostatné nájezdy s pozdějším vítězem JYP. Mezi nejlepší tři týmy CHL se dokázali probojovat i hokejisté Liberce a Plzně.

Také letos máme možnost fandit českému týmu, a je to právě Mountfield HK, který si jako jediný zajistil postup do play-off aktuální sezóny. Hned v úvodním kole východočeský tým prověří úřadující mistr Švédska, Färjestad. První souboj osmifinále se odehraje 15. 11. ve Švédsku, odveta je pak naplánována na 22. 11. na ledě Mountfieldu. Oba zápasy můžete sledovat živě na Sport 1 HD.

Slovenskou vlajku drží v CHL Peter Cehlárik. Útočníka se zkušenostmi z NHL čeká v dresu švýcarského Zugu finalista z roku 2019, Red Bull Mnichov.

Nejvýraznějšími favority sezóny jsou opět týmy ze Švédska. Ostatně je to právě Švédsko, které získalo šest ze sedmi dosavadních titulů v CHL. V akci je hned pět švédských celků. Úřadující šampion Rögle, mistr švédské ligy Färjestad, držitel čtyř trofejí CHL Frölunda, loňský finalista SHL Luleå a tradičně silná Skellefteå AIK. Finsko zastupují finalista minulé sezóny Tappara a nováček Jukurit. Tradičně silné jsou švýcarské týmy, které se rovněž dostaly do play-off čtyři a velmi úspěšný je i německý hokej, který má ve vyřazovací fázi tři zástupce.

Hokejová Liga mistrů

Sport
Foto Sport 1
Sport 1 HD úterý 15. 11. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC