Sport

Boxerský svátek se vrací na Slovensko

Boxerský svátek se vrací na Slovensko
Skylink Live TV

Sledujte na FightBox na skylink Live TV Sledovat

Bojují spolu do posledního dechu. Své soupeře zasypávají sprškami ran. Mlátí se pěstmi a kopou nohama. Nechte se vtáhnout do večera plného nelítostných soubojů těch nejsilnějších bojovníků světa.

Ne nadarmo se světová série boxerských fighterů jmenuje King of Kings neboli Král všech králů. Během jediného večera se spolu totiž utkají nejlepší boxeři a kickboxeři planety. A pozor, nejde jen o tvrdé bojovníky. Tento pojízdný cirkus, který cestuje od města k městu po celém světě, má ve svých řadách i neohrožené bojovnice. Na rozdíl od tradičně tvrdých sportů, jakým je třeba lední hokej nebo rugby, si v kickboxu ženy své místo našly a (bedlivě) hlídají už od samého počátku. Často se navíc ženské bojovnice dokážou porvat tvrději než jejich mužští kolegové.

Po roce se armáda nadupaných fighterů vrací na Slovensko, konkrétně do Liptov Arény Tatralandia v Liptovském Mikuláši, aby divákům připravili adrenalinový zážitek, na který nelze jen tak zapomenout. Loňský debut Světové série zanechal ten nejlepší dojem, a tak se dalo čekat, že se King of Kings na stejné místo vrátí i tento rok. Majitelé celé série si totiž sportovní premiéru na Slovensku nemohli vynachválit. Během chystaného galavečera pořadatelé nabízejí jeden špičkový zápas za druhým. A nebude to žádná druhá liga, do slovenského „bojiště“ míří velká jména jak z domova, tak ze zahraničí.

Nejtvrdší borci

Proto se příznivci tohoto tvrdého sportu mohou těšit na kickboxerská velká jména jako například Vladimír Konský, Cyril Pažitný či Milan Kováč, z boxerského ranku jmenujme zase Adriána Valentína. Na domácí půdě se také představí Jozef Hurák a v ženské kategorii Viktória Dočekalová. Všichni zmínění borci jsou zárukou nadprůměrného sportovního zážitku.

Hlavním lákadlem celé akce bude dozajista slovensko-anglická bitva, v níž se střetne jeden z nejlepších slovenských bojovníků Vladimír Konský se svým rivalem z ostrovů Robertem Vereykenem. Konského šance nejsou malé, má totiž za sebou slušnou řádku cenných skalpů. Poté, co se utkal s nejlepšími fightery světa se mu povedlo v žebříčku KOK zaujmout druhé místo v kategorii lehká váha. Na druhé straně ho ale bude čekat mladý a po vítězství hladový soupeř, který bude mít tu nejvyšší motivaci. Na veteránu Konském by si totiž rád vybudoval svoje jméno.

Slovanská třešnička na dortu

Pro ty z vás, kteří se nejvíce těší na tvrdé souboje o vítězství v těžké váze, máme dobrou zprávu. V této kategorii se střetnou Slovák Martin Pacas s polským borcem Michalem Turynskim. Pro zasvěcené není třeba připomínat, že oba fighteři jsou několikanásobní mistři světa. Utkání velmi pravděpodobně zamíchá kartami v divizi těžké váhy a je možné, že bude mít dopady i na to, kdo se nakonec stane majitelem titulu šampiona v těžké váze.

King of Kings se rozpíná

Série King of Kings je už dnes globální značkou a s rostoucí popularitou tohoto sportovního odvětví můžeme očekávat, že se galavečery budou rozšiřovat do stále více zemí. „Jsme jedna z největších kickboxerských organizací na světě a máme naplánované akce v nových zemích,“ říká Donatas Simanaitis, prezident King of Kings. Podle něj je příštím územím, které hodlá dobýt, region Balkánu. Pro tyto nové země se počítá se zapojením do Světové série už v příštím roce.

King of Kings 2019

Sport
Foto FightBox

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC