Pro děti

The Owl House

Animovaný seriál The Owl House
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na skylink Live TV Sledovat

Šestnáctiletá Luz v animovaném seriálu The Owl House snila o něčem podobném. Ráda četla fantasy příběhy a představovala si, jaké by to asi bylo, kdyby místo chození do školy mohla objevovat svět plný kouzel a magie. Zní to možná neuvěřitelně, ale Luz se její přání opravdu vyplnilo.

Vše začalo, když měla Luz odjet na tábor, protože měla malér ve škole, ale zničehonic se objevila sova, popadla její oblíbenou knihu a odnesla ji do tajemného domu. V něm Luz objevila bránu do světa, o kterém tak dlouho snila. Dostala se tak na ostrov vytvořený z pozůstatků mrtvého Titána. Na něm vládne Eda, známá po celé zemi jako Soví paní, a spolu s ní její muž, malý a roztomilý démon King. Luz to ale v magickém světě nemá jednoduché, protože lidé bez kouzelnického nadání tu nejsou vítáni a ostatní se na ně dívají skrz prsty. Musí proto svůj původ skrývat, aby se nedostala do nějaké šlamastiky. Ale jak správně tušíte, šlamastikám všemožného druhu se stejně nakonec nevyhne. Luz má však štěstí, protože jejími nejlepšími přáteli nejsou nikdo jiný než Eda s Kingem.

Alenka Potterová v Narnii

Asi tak by se dal celý seriál shrnout. Jsou tu kouzla, mluvící bizarní tvorové a všemu vládne královna. Animák je navíc zajímavý také tím, že se nebojí otevírat témata multikulturnosti a LGBT problematiky. Tím hlavním jsou však kouzelná dobrodružství plná různých škobrtnutí a napínavých historek protkaných magií.

The Owl House

Pro děti
Foto Disney Channel
Disney Channel sobota 2. 1. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC