Pro děti

Říše hraček

Říše hraček
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na skylink Live TV Sledovat

To, že jsou hračky živé, víte už z Toy Story, ale kde si můžete takové živé rošťáky koupit?

Kromě Příčné ulice, v jejíchž obchodech koupíte i nemožné, existuje ještě malé hračkářství Pana Magoria (Dustin Hoffman), do kterého může navíc zavítat jakýkoli smrtelník. Koupíte tam všechno – od kouzelných knih přes závěsné kolotoče s živými rybami až po skákací kuličky, které se neustále snaží utéct. V neuvěřitelném světě plném roztodivných hraček pracuje milá, ale trochu nesmělá prodavačka Molly (Natalie Portman), za níž chodí pravidelný zákazník, malý Eric.

Všichni jsou perfektně sehraní a obchodu se daří, ovšem jen do chvíle, kdy Pan Magorium oznámí, že odchází a obchod předává Molly. Je mu přeci jen už 243 let, takže by rád pověsil řemeslo na hřebík. Má to však háček – obchod je třeba předat v pořádku. Proto si Pan Magorium najme účetního Henryho (Jason Bateman), aby mu udělal pořádek ve financích za posledních asi 113 let.

Příchod Henryho, který na kouzla zrovna dvakrát není, odchod Pana Magoria i Mollyina nedůvěra v sebe samu udělají divy. Malý Eric se musí začít snažit, aby své milované místo, kam chodí denně, protože tam má přátele, zachránil. Přesvědčí Henryho, že hračky jsou opravdu kouzelné? Zachrání Molly sebe samu a nakonec i Pana Magoria? Nechte se překvapit.

V pravém slova smyslu kouzelný film je zábavnou i dojemnou podívanou pro celou rodinu. Dustina Hoffmana si coby trochu trhlého staříka okamžitě zamilujete a krásná Natalie Portman je tu prostě nádherně rozpustilá. Čeká na vás hravý a vtipný svět plný nečekaných překvapení i dobrodružství s vyvedenými speciálními efekty. Ani po více než deseti letech od svého vzniku neztratil tento snímek nic ze své roztomilosti.

Říše hraček

Pro děti
Hodnocení FDB 69,3 %
Foto Profimedia.cz

Režie Zach Helm

Obsazení Natalie Portman, Jason Bateman, Dustin Hoffman, Zach Mills, Marcia Bennett, Philippe Bergeron, Jonathan Potts

Délka 95 min.

Rok 2007

Film+ pondělí 21. 5. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC