Pro děti

O princezně se zlatými vlasy

O princezně se zlatými vlasy
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na skylink Live TV Sledovat

Animovaná hudební komedie o odvážné princezně s dlouhými kouzelnými zlatými vlasy je převyprávěním klasické pohádky Locika bratří Grimmů.

Když byla princezna Locika ještě miminko, unesla ji z královského hradu zlá čarodějnice Gothel a zavřela ji do vysoké věže v lese. Gothel se vydává za její matku, zakazuje jí opustit pokoj a vše maskuje starostí o dívčino bezpečí – lidé jsou prý zlí a touží po jejích zlatých vlasech s kouzelnou mocí. Princezna už osmnáctým rokem na své narozeniny pozoruje z věže tajemná světýlka v dálce na obzoru a netuší, že jsou to lampiony vypouštěné všemi obyvateli království v naději, že se následnice trůnu vrátí šťastně domů.

Dny plné samoty jsou ale pryč, když se do věže dostane mladý zloděj Flynn Rychlík alias Evžen Houžvička, který zrovna prchá před vojenskou jednotkou. Společně se svými dvěma kumpány totiž ukradl z hradu princezninu královskou korunu a potřebuje rychle sehnat útočiště.

Po prvotních neshodách, kdy princezna drzého zlodějíčka přetáhne pánví, se ti dva spřátelí a protože je zrovna den vypouštění lampionů, poprosí Locika svého nového kamaráda, aby jí pomohl uprchnout a dostat se do města, aby mohla slavnost světel, kterou léta sledovala ze zajetí, spatřit na vlastní oči. Dvojice se vydává na cestu do království, na stopě jim ovšem jsou nejen královští vojáci, ale také čarodějnice, která na jejich útěk přišla a rozhodně je nechce nechat na svobodě. Podaří se princezně a zlodějíčkovi dosáhnout vysněného cíle?

Na vlásku

Pro děti
Hodnocení FDB 85,5 % Hodnocení redakce
Foto Disney Channel

Režie Nathan Greno, Byron Howard

Scénář Dan Fogelman

Obsazení Helena Vondráčková, Ivana Korolová, Vojtěch Kotek, Ondřej Izdný, Hynek Čermák, Jaromír Meduna

Délka 100 min.

Rok 2010

Disney Channel pátek 26. 5. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC