Pro děti

Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?

Na půdě aneb Kdo má dneska  narozeniny?
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na skylink Live TV Sledovat

Myslíte, že na obyčejné půdě vás nic nepřekvapí? Tak to pozor! Tajemný svět snímku Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? je plný hraček a dobrodružství.

Na jedné zdánlivě opuštěné půdě plné prachu a starého harampádí bydlí společně čtyři kamarádi. Byt nemají moc velký, stačí jim obyčejný kožený cestovní kufr. A jak že se vlastně jmenují a co dělají? Paní domu je roztomilá panenka Pomněnka, která svým kamarádům každý den vaří a stará se jim o domácnost. Jejími spolubydlícími jsou potom požitkářský a trochu líný medvídek Mucha, dřevěná loutka rytíř Krasoň a krapet nerudný plastelínový skřítek Šubrt. Všichni se mají rádi a každý den slaví narozeniny. Ano, každý den! Ráno u snídaně si vylosují, kdo z nich bude ten den oslavenec, a tomu zahrají písničku, Pomněnka upeče dort a můžou do práce – medvěd pracuje jako výpravčí na nedalekém nádraží, skřítek Šubrt je strojvedoucí a rytíř Krasoň dojíždí vlakem do Dračí sluje, kde svádí lítý boj s nafukovacím Drakem.

Idylický život však jednoho dne skončí – zloduch a vládce Říše zla Pomněnku nechá unést. Její kamarádi se tak musí vydat na nebezpečnou cestu za záchranou panenky, přičemž jim pomáhají ostatní obyvatelé půdy.

Krásný loutkový animák od Jiřího Barty (Krysař, Zaniklý svět rukavic) navazuje na českou trnkovskou tradici animovaných filmů. Originální pohádkový příběh je plný roztomilých postaviček i napínavých scén a samozřejmě laskavého humoru (tady se pobaví hlavně rodiče). Takže až se vám někam potichu vytratí děti, určitě se vydaly na dobrodružnou výpravu směr nejbližší tajemná půda…

Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?

Pro děti
Hodnocení FDB 73 %
Foto Film+

Režie Jiří Barta

Obsazení Jiří Lábus, Ludmila Ungrichtová, Andrea Žádníková, Bára Dlouhá, Ivan Trojan

Délka 75 min.

Rok 2009

Film+ neděle 17. 6. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC