Hudba a lifestyle

Představení stanice MTV

Představení stanice MTV

MTV je hudební stanice, která existuje již od roku 1981, kdy z obrazovek poprvé zazněl singl s příznačným názvem Video Killed the Radio Star. Od té doby stanice neutichla.

Netrvalo dlouho, a stanice začala vysílat nejen hudební videa, ale také pořady z vlastní produkce, jakými jsou například Club MTV, Week in Rock či dodnes velmi populární MTV Unplugged. Ačkoli se stanice nejdříve snažila orientovat zejména na mladé dospělé, dnes je nejpopulárnější hlavně mezi teenagery a studenty středních a vysokých škol. Díky široké programové skladbě si však na své může přijít každý. 

Stanice se v posledních letech velmi proměnila. Je pravdou, že prakticky od počátků nebyla pouze hudební stanicí, ale i kanálem, který vysílal animované či hrané pořady. V dnešní době však velkou část vysílacího času zabírají různé reality show či komediální a dramatické seriály, zatímco hudební pořady se vysílají hlavně v časech mimo špičku. Což jim na kvalitě rozhodně neubírá – MTV totiž rozhodně nechce přijít o image hudební televize, a tak si na těchto pořadech stále dává záležet. 

MTV je stanice, která rozumí tomu, jak je důležité jít s dobou, zároveň si ale váží svých zažitých tradic. A tak můžete stejně jako v roce 1984 i dnes sledovat každoroční udělování MTV Video Music Awards, od roku 1992 pak i různé reality show, jako byli například Osbournovi nebo 16 a těhotná. Stejně tak se těší oblibě nejrůznější seriály a pořady, které vysílá již od roku 1989, například The Ben Stiller Show nebo novější Vlčí mládě.

Hudba a lifestyle

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC