Film / seriál

Wrestler: Mickey Rourke opět ve (filmovém) ringu

Wrestler
Skylink Live TV

Sledujte na FightBox na skylink Live TV Sledovat

Bývalá hvězda si zahrála bývalého wrestlera, který se nedokáže vzdát svého snu. Oceněný film Darrena Aronofského připomněl světu, že Mickey Rourke umí hrát.

Devadesátý léta nestály za nic“, stěžuje si Randy „The Ram“ Robinson, profesionální wrestler, jehož kousky kdysi zaplňovaly stránky novin. O dvacet let později se stárnoucí opálený blondýn nadopovaný steroidy jen těžko protloukává životem. Ve školních tělocvičnách kolem New Jersey vystupuje pro hrstky nezdolných wrestlingových fanoušků. Své dceři se odcizil, skutečný vztah si není schopen udržet. Pak ho k tomu ještě infarkt donutí odejít do důchodu. Konec jeho wrestlerského života mu přinese klid na to, aby se znovu spojil se svým potomkem, případně se dal dohromady s vysloužilou striptérkou. Dokáže ale vydržet bez vzrušení života v ringu?
„Devadesátý léta nestály za nic“, mohl by si možná stěžovat i Mickey Rourke, profesionální herec, který se kdysi stal hvězdou díky filmům jako Devět a půl týdne či Angel Heart. Dlouhá léta po svých sebedestruktivních projevech a boxerské kariéře, která mu zničila obličej, se dokázal znovu vrátit a zaujmout jinak než problematickou pověstí. Díky filmu Wrestler a jeho režisérovi Darrenu Aronofskymu. 
Aronofsky je u svých početných fanoušků zapsán jako autor psychodramat o obsesích a závislostech, především díky titulům Rekviem za sen a Černá labuť. I Wrestler vypráví o posedlosti svým snem a svými iluzemi, a taky odvaze čelit nevyhnutelnému konci. Na Aronofského působí díky svému klidu skoro obyčejně, i přes všechnu tu show ve wrestlerském ringu, kde může soupeř dostat do obličeje pěstí i sešívačkou. Nenápadný, poctivý snímek má v sobě ovšem důstojnost i dostatečnou filmařskou kvalitu na to, aby v roce 2008 vyhrál celý slavný benátský festival. Dostal se i na Oscary, díky nominacím pro Rourkea a pro Marisu Tomei v roli unavené striptérky. 

Wrestler

Film / seriál
Hodnocení FDB 76.7 %
Foto FilmBox

Režie Darren Aronofsky

Obsazení Mickey Rourke, Evan Rachel Wood, Marisa Tomei, Judah Friedlander, Mark Margolis, Wass Stevens, Armin Amiri

Délka 110 min.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC