Film / seriál

Vdovy

Vdovy – americký thriller
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na skylink Live TV Sledovat

Podceňovat ženy se nevyplácí. Když jde o život, dokážou být vynalézavější a nelítostnější než profesionální zabijáci.

Chicago bylo, je a zřejmě bude město zaslíbené zločinu. Politici a úřady žijí v symbióze s podsvětím, korupce, násilí a vraždy jsou všudypřítomné. V takovém prostředí mohou přežít pouze ostří hoši. Anebo – když na to přijde – ostré ženy.

Přežijí jen nejsilnější

Úvodní zběsilá honička policie pronásledující partu zločinců dává tušit, že režisér se s diváky ani postavami filmu nehodlá nijak mazlit. Proti policejní přesile nemají zločinci šanci, nakradené miliony i oni sami končí v plamenech. Kdo zůstává jsou tři vdovy, kterým tragická událost převrátí svět ze dne na den naruby. A aby toho nebylo dost, jednoho dne zaklepe na dveře původní majitel uloupených peněz. Žádá je zpět, a to rychle. Mrtvoly, které zůstávají na jeho cestě ke starostenskému úřadu, nenechávají nikoho na pochybách, že to myslí vážně. Jenže vdovy žádné peníze nemají, manželé jim odkázali pouze dluhy. Musí se rozhodnout – buď budou odevzdaně čekat na smrt, nebo se vzepřou osudu a zachrání sebe i své blízké. Jenže jediný způsob, jak přijít k tak velkému balíku peněz, je riskantní loupež.  

V tomto městě sklízíte, co jste zaseli

Vdovy jsou bezesporu mistrně natočený film. Ve svižném tempu kombinuje prvky akčních gangsterek s drobnými psychologickými črtami hlavních hrdinek. Závěr je ozdoben nečekanou pointou, z které vysvítá, že věci jsou nakonec vždycky jinak, než jsme si mysleli. Režisér Steve McQueen do filmu obsadil celou plejádu hvězd: klubu vdov kraluje Viola Davis, jejími parťačkami jsou Elizabeth Debicki, Michelle Rodriguez a Carrie Coon, padouchy reprezentují Liam Neeson, Colin Farrell a Robert Duvall. 

Steve McQueen

Anglický režisér a scenárista Steve McQueen rozhodně nechrlí jeden film za druhým. Témata i způsoby zpracování si pečlivě promýšlí. Od počátku své kariéry patří spíše k filmovým experimentátorům, což zřejmě pramení také z jeho zájmu o výtvarné umění. Známé jsou jeho filmy Hlad (2008) nebo Stud (2011). Celosvětovou diváckou pozornost získal díky oscarovému snímku Dvanáct let v řetězech (2013).

Zajímavost

Podle režiséra Stevea McQueena Colin Farrell (Jack Mulligan) a Robert Duvall (Tom Mulligan) ve většině společných scén improvizovali.

Vdovy

Film / seriál
Hodnocení FDB 63,5 % Hodnocení redakce
Foto Profimedia.cz, FilmBox

Režie Steve McQueen

Scénář Gillian Flynn, Steve McQueen

Obsazení Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki, Cynthia Erivo, Liam Neeson, Colin Farrell, Daniel Kaluuya

Délka 129 min.

Rok 2018

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC