Film / seriál

Třináct dní

Americké drama Třináct dní
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na skylink Live TV Sledovat

Roger Donaldson, režisér, díky němuž spatřila světlo světa Čistá práce s Jasonem Stathamem, v roce 2000 natočil dvouapůlhodinový epos o dvou týdnech v roce 1960, kdy svět od jaderné války dělil stisk jediného červeného tlačítka.

Příběh začíná právě ve chvíli, kdy Kennedymu sdělují podrobnosti o inkriminujících fotografiích, které dokumentují jeho mimomanželské hrátky. Jako by toho chudák neměl dost, mezitím Rusko přesouvá jaderné rakety na Kubu. Celý svět je v napětí, co se stane, generálové stojí o odvetu, vládní poradci nesouhlasí, americké zbraně jsou zacíleny na Moskvu… Prezident má peklo doma i v práci. Prostě tuhých třináct dní, kdy nikdo nevěděl, zda bude nějaké zítra, protože jaderná válka nebyla daleko. Dnes již skoro klasika s Kevinem Costnerem, který vás bude bavit i když vlastně už víte, jak to celé dopadlo. I přes to, že jde o hollywoodské drama, nese film poměrně vysokou informační hodnotu. V době karantény tedy může sloužit jako kvalitní samovzdělávací lekce moderní historie.

Třináct dní

Film / seriál
Hodnocení FDB 77,5 %
Foto AMC

Režie Roger Donaldson, Dianne Crittenden

Obsazení Kevin Costner, Bruce Greenwood, Steven Culp, Dylan Baker, Michael Fairman, Oleg Vidov, Stephanie Romanov

Délka 146 min.

Rok 2000

AMC pátek 17. 4. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC