Film / seriál

Tohle je ráj: Pohádkový příběh holky odvedle

Jennifer Aniston
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na skylink Live TV Sledovat

Jennifer Aniston je mnohem víc než jen hezká Rachel z Přátel a bejvalka Brada Pitta. Z televizního seriálu úspěšně přešla na stříbrné plátno, což se nepodaří každému.

Budoucí hollywoodská hvězda strávila dětství bez televize, kterou jí otec přísně zakazoval. Možná nechtěl, aby ho malá Jenny viděla v telenovele Tak jde čas. Nekonečný seriál byl vrcholem herecké kariéry Johna Anistona, zatímco jeho dceru televize vynesla do první hollywoodské ligy.
Po studiu na herecké škole se Jennifer Aniston protloukala jako servírka nebo telefonní operátorka, jen tu a tam si zahrála v béčkovém hororu či neúspěšném seriálu. Jednoho dne ale na cestě z natáčení odbočila na benzinovou pumpu. Jen co zhasla motor, zastavilo se jí srdce: před jejím autem se procházel Warren Littlefield, šéf televizní divize zábavního gigantu NBCUniversal. Aniston nezaváhala a dala se s ním do řeči. A Littlefield jí poradil, že v jednom ze studií NBC běží casting na jakýsi sitcom o partě mladých přátel.

Hvězda padá vzhůru

Tehdy čtyřiadvacetiletá herečka producenty zaujala, původně ale měla hrát neurotickou perfekcionistku Monicu. Do role však nakonec byla obsazena Courteney Cox, takže se Aniston mohla zhostit jí typově bližší úlohy fifleny z předměstí, která v průběhu seriálu dozraje v úspěšnou ženu s dítětem a kariérou. Za ztvárnění Rachel mimo jiné získala po jedné ceně Emmy a Zlatém glóbu.
Seriálu Přátelé se podařilo mezi lety 1994 a 2004 natočit 236 epizod a z hlavních představitelů udělat světové hvězdy. Aniston se navíc stala stylovou ikonou, a to proti své vůli. „Byl to ten nejhorší sestřih, jaký jsem kdy viděla,“ řekla o rozčepýřeném účesu, který nosila v prvních dvou řadách seriálu. Vznikl vlastně omylem, když to její stylista přehnal s trávou, Američanky se však „na Rachel“ nechávají stříhat dodnes.

Svatba bude

Šestačtyřicetiletá Aniston je z party Přátel jedinou, která se dokázala ve větším měřítku uplatnit i na stříbrném plátně. První větší filmovou roli dostala po boku Jima Carreyho v komedii Božský Bruce z roku 2003, a dále účinkovala v celé řadě romantických komedií jako Riskni to s Polly, Marley a já, Až tak moc tě nežere nebo Záměna.  
Na natáčení filmu Tohle je ráj se v roce 2012 potkala s hercem, režisérem a scénáristou Justinem Therouxem, který ji už po roce vztahu požádal o ruku. Dodnes sice nejsou svoji, ale nedávno Aniston potvrdila, že to myslí vážně. Možná to nebude tak bombastický obřad jako její svatba s Bradem Pittem před patnácti lety, bulvár ale i tak bude mít žně.

Tohle je ráj

Film / seriál
Hodnocení FDB 56.3 %
Foto Profimedia.cz

Režie David Wain

Obsazení Jennifer Aniston, Malin Akerman, Paul Rudd, Justin Theroux, Lauren Ambrose, Kathryn Hahn, Ray Liotta

Délka 98 min.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC