Film / seriál

Borci nestárnou

Red – americký thriller
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na skylink Live TV Sledovat

Všichni nejlepší agenti se jednoho dne stanou nepohodlnými a je třeba se jich zbavit, byť jsou už v důchodu.

Jeden takový vysoce nebezpečný důchodce si v klidu a pohodě užívá zaslouženého odpočinku na venkově. Když však zjistí, že nové vedení CIA ho hodlá zlikvidovat, rozhodně jen nečeká s berličkou v ruce odevzdaně na svůj konec. Frank Moses (Bruce Willis) je pořád profík, který si umí poradit s celou hordou mladých agentů. Vynikající snímek vznikl podle stejnojmenného komiksu RED a kromě neodolatelného Willise si v něm zahrály i další hvězdy jako Morgan Freeman, John Malkovich či Helen Mirren. Malá rada, nepodceňujte důchodce! 

Extrémně nebezpečný

RED coby předloha představuje klasický DC Comics plný akce, soubojů a superhrdinů a prohnaných padouchů. I když důchodový věk žádné superschopnosti nepřináší, v tomto případě je vše opačně. Jak jinak vysvětlit partičku bývalých tajných agentů, kteří by podle všeho měli mít nejlepší roky za sebou? Odtud vlastně pochází i název RED, je to totiž zkratka „Retired – Extremely Dangerous“ (Důchodce – extrémně nebezpečný). A tak když si zřejmě prvně v životě Frank vánočně nazdobí dům, vtrhne k němu komando a rozstřílí mu ho na cimpr campr. Samozřejmě, že Frank vyvázne bez škrábnutí…

Právě vám natrhl pozadí důchodce!

Jeho další cesta směřuje k Sarah Ross (Mary-Louise Parker) do Clevelandu, kde Sarah pracuje a Franka zná jen přes telefon, jelikož řešila nesrovnalosti s vyplácením jeho důchodu. Podle Franka je v nebezpečí. Jen co jí tohle dořekne, už se k domu hrne likvidační komando. Jistěže opět Frankovou zásluhou uniknou, a tak začíná docela bláznivá jízda, ve které se vystřílí víc nábojů než na střelnici. 

Frank dá dohromady velmi svérázný tým – je v něm 80letý Joe Matheson (Morgan Freeman), který má sice rakovinu jater ve čtvrtém stádiu, ale se zbraněmi to umí pořád stejně; dalším je šílenec Marvin Boggs (John Malkovich) trpící extrémní paranoiou; dále bývalý člen KGB Ivan Simonov (Brian Cox), který oceňuje ironii osudu a spolupráci se svými bývalými nepřáteli; a nakonec bývalá agentka MI6 Victoria (Helen Mirren). Jejich cíl je jednoduchý: odhalit lidi, kteří se je snaží zabít. 

RED představuje brilantní akční film, v jehož ději se možná chvílemi můžete ztrácet, ale díky hvězdnému obsazení jsou veškeré nedostatky zcela marginální. Tahle partička vysloužilých agentů je prostě úžasná. Kromě všemožných zbraní disponují ještě vybroušeným humorem, takže sledovat je v akci je jednoduše zážitek. Jak jejich postavy, tak sami herci rozhodně nepatří do starého železa. Jejich největšími superschopnostmi jsou odhodlání, zkušenosti, a hlavně elegance a lehkost, s nimiž vše zvládají.

Red

Film / seriál
Hodnocení FDB 77,7 % Hodnocení redakce
Foto Film+, Profimedia.cz  

Režie Robert Schwentke

Scénář  Jon Hoeber, Erich Hoeber

Obsazení Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren, Mary-Louise Parker, John Malkovich, Karl Urban, Brian Cox

Délka 111 min.

Rok 2010

Film+ čtvrtek 11. 3. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC