Film / seriál

Paříž 36

Paříž 36 – hudební melodrama
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Family na skylink Live TV Sledovat

Film, v němž si Praha zahrála Paříž, Kad Merad kabaretního showmana a Pierre Richard podivínského skladatele šansonů.

Francouzský režisér Christophe Barratier má slabost pro staré časy, přesněji pro první půli dvacátého století. Sem totiž umístil děj hned tří svých filmů – svou slavnou prvotinu Slavíci v kleci, povedený remake nestárnoucí Knoflíkové války i hořkosladké drama Paříž 36.

V posledně jmenovaném vypráví o nesourodé trojici přátel, kteří se na jednom z dělnických předměstí Paříže rozhodnou obnovit zaniklý kabaret Chansonia. Stačí přijít s muzikálovým trhákem a všichni budou moct jet k moři – kulisák Pigoil, který se topí v dluzích, alkoholu i stesku po milovaném synovi, osvětlovač a levicový radikál Milou zamilovaný do pěvecké hvězdičky Douce i nosič reklamy Jacky, imitátor bez schopnosti kohokoliv imitovat. Problém je, že nemají peníze, účinkující ani čas. Na záda jim navíc dýchá gangsterský realitní magnát, existenční problémy i rozbouřená doba, v níž střety mezi levicí a fašisty nabírají na síle. Máte-li slabost pro kabaret, skvělou muziku a tanec, a především pro plnokrevné lidské příběhy, v nichž se snoubí tragédie i humor, zoufalství s nadějí a vítězství s prohrami, je Paříž 36 tím pravým snímkem pro vás. 

Paříž 36

Film / seriál
Hodnocení FDB 68,8 % Hodnocení redakce
Foto FilmBox Family

Režie Christophe Barratier

Obsazení Pierre Richard, Gérard Jugnot, Clovis Cornillac, Maxence Perrin, Kad Merad, Bernard-Pierre Donnadieu, François Morel

Délka 120 min.

Rok 2008

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC