Film / seriál

Nezvěstná

Nezvěstná
Skylink Live TV

Sledujte na AXN na skylink Live TV Sledovat

Fanoušci temných kriminálních dramat pozor, AXN přichází s  novým seriálem, který je ideální pro nadcházející sychravé podzimní večery.

Mysteriózní kriminální drama Nezvěstná mělo premiéru na 57. ročníku jednoho z nejprestižnějších festivalů pro televizní tvorbu Monte Carlo Television Festival a nyní konečně přichází i na naše obrazovky. Zápletka seriálu slibuje dramatickou podívanou, ve které nebude nouze o nečekané zvraty či napínavé momenty. A o co že půjde?

Děj se točí kolem pátrání po agentce FBI Emily Byrne, která zmizí beze stopy během pronásledování jednoho z nejznámějších bostonských sériových vrahů. Je prohlášena za mrtvou a celých šest let o ní nemá rodina a přátelé jedinou zprávu. Pak ovšem jednou pozdě v noci zazvoní manželovi zmizelé telefon, v němž mu tajemný hlas oznámí, že Emily žije. Ta je pak na základě informací neznámého nalezena v zuboženém stavu v chatrči kdesi v lesích, nedokáže si ale vůbec na nic vzpomenout a z paměti se jí bohužel vymazala i podoba zločince, který ji unesl a mučil.

Emily v zajetí strávila roky plné hrůzy, to pravé peklo ale paradoxně zažívá bezprostředně po své záchraně. Po kontaktování rodiny zjišťuje, že její manžel a agent FBI v jedné osobě Nick (Patrick Heusinger) se nejen přestěhoval z jejich společného domu, ale i znovu oženil, a její devítiletý syn Flynn si ji skoro nepamatuje. V prvních dílech je Emily zmatená a stejně jako diváci absolutně netuší, proč byla unesena. Proto se upíná k rozpletení záhady svého zmizení a hledání odpovědí. Ta největší rána (jako by jich dosud nebylo dost) má ale ještě přijít – obyvateli Bostonu otřásla řada šokujících vražd a z jejich spáchání je na základě stop DNA obviněna právě Emily.  

Jméno režiséra série – Oded Ruskin – asi divákům moc neřekne, i když má za sebou úspěšný seriál z izraelské produkce Kfulim (v angličtině False Flag). Představitelka hlavní role Stana Katic je už ovšem o poznání známější. Fanoušci krimi si tuto kanadskou herečku se srbskými kořeny určitě pamatují jako půvabnou detektivku Kate Beckett ze seriálu Castle na zabití, kde se objevovala osm sezon, od první epizody až do té finální, která běžela loni. U Nezvěstné si herečka pochvalovala jak důmyslný příběh, tak místo natáčení a štáb: „Bulharsko, kde jsme natáčeli, má pro příběh přidanou hodnotu, protože jsme točili na neobvyklých lokacích. Vypadaly jako Boston, ale ne úplně a celkově dodaly seriálu napětí. Nedotčená bulharská příroda dokázala vytvořit opravdu znepokojující atmosféru“.

Hrát postavu Emily Byrne bylo pro Stanu Katic velmi fyzicky náročné, protože ve spoustě scén je zmlácená a zakrvavená, a navíc většinu svých akčních scén natáčela během jedné z nejstudenějších zim v historii Bulharska. Ani její charakter ovšem nemá na růžích ustláno, po falešném obvinění se Emily dává na útěk, aby mohla dokázat svou nevinu. Ve stopách je jí společně s kolegy a kamarády z FBI i Nick, který – sám zápasící s pocitem viny, že svou manželku dostatečně nehledal – dostane těžký úkol: vzít Emily do vazby. Bývalá elitní agentka se nechce vzdát bez boje, jenže čím blíže je rozluštění případu, tím většímu nebezpečí vystavuje sebe i svou rodinu. Dokáže odhalit pravdu o vlastním únosu a prokázat svou nevinu dříve, než bude příliš pozdě?

Mohlo by se vám líbit

Mrtvý bod

Na Times Square je objevena taška s živou mladou ženou uvnitř. Neznámá je celá nahá a jediným vodítkem k její identitě je tetování, které pokrývá celé její tělo, ona sama totiž netuší, odkud pochází, ani jak se na newyorském náměstí ocitla. K případu je povolán agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má tajemná žena vytetováno na zádech.

The Missing

Britsko-americký seriál vypráví o rodině Hughesových, jejichž syn Oliver je během společné dovolené ve Francii unesen. Otec Tony (James Nesbitt) se nedokáže smířit s tím, že by jeho dítě mohlo být mrtvé, a stává se absolutně posedlým. Jeho mnoholeté vyčerpávající pátrání ničí nejen jeho samotného, ale i jeho okolí. Seriál má zatím dvě řady.

Nezvěstná

Film / seriál
Foto AXN

Režie Oded Ruskin

Scénář Matt Cirulnick, Gaia Violo

Obsazení Stana Katic, Patrick Heusinger, Cara Theobold, Amber Agha, Bruno Bichir, Angel Bonanni, Christopher Colquhoun

Délka 10× 60 min.

Rok 2017

AXN středa 11. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC