Film / seriál

NCIS

NCIS
Skylink Live TV

Sledujte na AXN na skylink Live TV Sledovat

Tento seriál, který na obrazovky vstoupil už v roce 2003, asi netřeba představovat. Agent Gibbs a jeho parta jsou dnes už takovou televizní klasikou.

Děj se v Námořní vyšetřovací službě točí stále kolem téhož. Když je spáchán jakýkoli zločin v rámci vojenských námořních sil, okamžitě je vyšetřováním pověřen tým agenta Gibbse, aby zločin prošetřili, našli viníka a postavili ho před vojenský soud. A často nejde o žádné malichernosti, zločin světu prostě vládne a velmi často se k nekalým praktikám uchylují i ti nejvýše postavení členové armády.

Takové případy jsou pak samozřejmě nejožehavější a nejnebezpečnější. Když už jednou překročíte hranice zákona a hrozí vám, že by vás mohl někdo odhalit, tak proč onu pomyslnou hranici nepřekročit znovu a nezbavit se šťouravých vyšetřovatelů.

Tato základní kostra na vás čeká také ve 13. sérii. A nejen to, samozřejmě nemohou chybět stálice seriálu, bez nich by tolik řad vzniknout ani nemohlo. Ikonického, nekompromisního, inteligentního a vůči svému týmu ochranitelského agenta Gibbse stále hraje Mark Harmon. Je to sice zásadový tvrďák, ale se srdcem na pravém místě. Sean Murray pořád hraje dobráckého agenta McGee, jehož protipólem je často impulzivní Tony v podání okouzlujícího Michaela Weatherlyho. A aby byl hvězdný čtyřlístek kompletní, nesmí chybět podivínská, inteligentní, emocionální, sarkastická Abby, která má sice vypadat jako nerd, ale pravděpodobně patří k nejoblíbenějším a nejstřelenějším nerdům na Zemi (pomineme-li její mužský protějšek z Teorie velkého třesku – Sheldona Coopera). Tuto nezaměnitelnou postavu hraje vynikajícím způsobem Pauley Perrette.

Námořní vyšetřovací služba v další sérii nepřináší žádné výrazné novinky, alespoň co se děje a případů týče, to přijde až s koncem série, a tak vás už teď můžeme klidně lákat na 14. V čem tedy spočívá tajemství úspěchu NCIS? Vždyť pořád jedou v jedněch kolejích, ani prostředí se nijak dramaticky nemění. Jádro pudla je ukryto v hlavní čtveřici postav a scénáři. Je jedno, jestli jste fanoušky seriálu od počátku, nebo jste ho objevili až díky některé z pozdějších sérií, ale stačí vidět jediný díl na to, abyste si všechny agenty oblíbili. Nejsou to totiž prvoplánoví drsňáci, jsou to v pravém slova smyslu detektivové, a hlavně lidé z masa a kostí. Veškeré zápletky jsou vždy dobře vystavěné, jednotlivé epizody mají spád, je v nich napětí, ale také inteligentní humor. Herci si navíc doopravdy sedli, takže když fungují oni jako dobrý tým, mohou pak i jejich postavy představovat dobrý tým kolegů a přátel, kteří se respektují a dokážou spolu mluvit na rovinu.

Původně jsme superlativy chtěli šetřit, ale Námořní vyšetřovací služba si je v důsledku oprávněně zaslouží, takže to bez nich prostě nešlo.

Mark Harmon

Mark Harmon mezi herci nijak nevyniká zvláštním životním příběhem. Původně se chtěl věnovat americkému fotbalu jako jeho otec, ale po ukončení univerzity zřejmě převládly jiné geny, a tak se dal na herectví. Začínal v 80. letech, kdy na sebe upozornil filmem Obezřetný cizinec (1986), který ho vynesl mezi hvězdy Hollywoodu. Pamatovat si ho však budete spíše ze seriálů. V 90. letech vládl televizi seriál Nemocnice Chicago Hope, kde hrál několik sezón, nebo kriminálka JAG, na kterou plynule navázala právě Námořní vyšetřovací služba.

Námořní vyšetřovací služba 13. série

Film / seriál
Hodnocení FDB 76,3 % Hodnocení redakce
Foto AXN

Režie Dennis Smith, Thomas J. Wright, Terrence O'Hara, James Whitmore, Alan J. Levi, Jeff Woolnough, Colin Bucksey, Billy Webb, Stephen Cragg, Leslie Libman, Donald P. Bellisario, Don McGill, Frank Cardea, George Schenck, David North, Steven D. Binder, Jack Bernstein, Shane Brennan, Frank Military, Dana Coen, Gil Grant, Roger Director, Laurence Walsh, Richard Arthur, Steven Kriozere

Scénář Gary Glasberg, George Schenck…

Obsazení Dariush Kashani, Anne-Marie Johnson, Mark Harmon, Michael Weatherly, Pauley Perrette, David McCallum, Sean Murray

Délka 24 × 40 min.

Rok 2003

AXN pondělí 9. 12. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC