Film / seriál

Komorník

Životopisné drama Komorník
Skylink Live TV

Sledujte na JOJ Cinema HD na skylink Live TV Sledovat

Snímek Komorník vypráví o komorníkovi v Bílém domě, který sloužil dekády a vystřídal tak několik prezidentů. Příběh je založen na opravdových událostech, s historickou přesností to ale už tak horké není. I přesto ale film rozhodně stojí za to.

I kdyby jen kvůli hvězdnému obsazení. Forest Whitaker v hlavní roli, který je obklopen jmény jako Fonda, Carey, Cusack, Schreiber… Ve filmu je zhruba dvacet herců, kteří obyčejně hrají hlavní role, či zpěváků, kteří vyprodávají desetitisícové haly. Ve filmu však nebyli kvůli penězům, to by rozpočet vypadal jinak. Částečně svou účastí totiž vyjádřili podporu producentce Lauře Ziskin, která zemřela dva roky před vydáním filmu. Výsledkem je přehlídka, ze které oči přecházejí. Takže pokud vás baví historické rekonstrukce, které občas pro drama vybočí z reality, Komorník je pro vás. Kariéra komorníka protíná několik období, jejichž náhled na postavení ras je různý, což se projevuje i na přístupu prezidentů k hlavní postavě, kterou je černoch. Napětí tedy nechybí.

Komorník

Film / seriál
Hodnocení FDB 76,1 %
Foto JOJ Cinema

Režie Lee Daniels

Obsazení Forest Whitaker, Oprah Winfrey, Mariah Carey, John Cusack, Jane Fonda, Cuba Gooding, Terrence Howard

Délka 132 min.

Rok 2013

JOJ Cinema HD úterý 21. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC