Film / seriál

Dvojníci

Dvojníci
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na skylink Live TV Sledovat

Osvědčená dvojka Bud Spencer a Terence Hill tentokrát v dvojité náloži pěstních soubojů i lechtání bránice.

Kdo by neznal dva italské sekáče a alespoň jednu komedii, kde „hromotluk“ s „hezounkem“ dávají nakládačku celé hospodě? Tentokrát si střihli dvojroli krát dvě, takže vlastně čtyřroli. Zámožní elegánové chtějí obchodovat s mafiány, ale jelikož mají strach o své milionářské krky, rozhodnou se najmout si dvojníky. A světe div se, dva úplně stejné sekáče najdou rychle, ale jsou to ti snad největší burani, jaké kdy svět viděl. Je jasné, že z toho nic dobrého vzejít nemůže, tedy kromě hromady vtipných situací…

„Skutečnost, že si říká Tango v zemi Samby, ukazuje, že je to úplný idiot.“

Co mají společného jazzman Greg Wonder (Bud Spencer) a kaskadér Eliot Vance (Terence Hill)? Vůbec nic, jen to, že se setkají v agentuře, která se specializuje na hledání dvojníků. Cesty dvou lidí, kteří by se v životě jinak nepotkali, se náhle spojí – a dál už asi tušíte, jak se bude vše vyvíjet.

Jeden z posledních filmů vyhlášeného italského dua a jejich vůbec poslední spolupráce s Enzem Barbonim je osvědčenou bláznivou klasikou, pro niž si tyto dva herce zamiloval celý svět. Po jihoamerické buši, Střední Americe, Miami (několikrát) a africké savaně se ocitají v Riu, kde poznávají všechny dobře známé propriety – energickou sambu, Copacabanu, fotbal, sochu Krista… Prostě spatříte všechna klišé, která si s Riem spojujete. A přitom vás to nebude vůbec obtěžovat, naopak čekejte královskou zábavu. Tahle „prvoplánová exotika“ je snad ještě lepší než to, co znáte z bondovek.

Nečekejte scenáristické lahůdky, Hill a Spencer jsou tu jako vždy proto, aby vás pobavili gagy a nakládačkami v baru (pošlete na ně patnáct zabijáků – a vrátí se zpět zubožení, jako kdyby je přejel parní válec). Jejich dobrodružství nikdy nemůžete brát vážně, ale i po více než patnácti letech spolupráce vše funguje na jedničku. Jejich pěstní řádění a katastrofy se prostě neomrzí. V pravé komedii nesmí chybět ani bláznivá láska a bitky kvůli krásné ženě… Ve Dvojnících najdete jednoduše všechno, co k poctivé gangsterské parodii patří.

Přidanou hodnotou filmu je, že nejde o klasickou situační komedii, kde vtip střídá vtip, ale o váš společný smích s postavami. Herci se totiž baví stejně jako diváci, proto vás gagy zaručeně rozesmějí. Navíc je zde spousta aluzí na zhýčkanou „vyšší“ společnost, parodují se různá klišé, dokonce i politika.

Dvojníci nejsou béčkovou komedií, ale velmi dobrým filmem, v němž pozorní diváci rozpoznají mnoho odkazů na jiné slavné snímky, ale bránice bude bolet i ty, kdo si budou obyčejně užívat výlet do bláznivého Ria.

Dvojníci

Film / seriál
Hodnocení FDB 73 % Hodnocení redakce
Foto Film+

Režie Enzo Barboni

Obsazení Terence Hill, Bud Spencer, April Clough, Harold Bergman, C.V. Wood Jr., Dary Reis, Nello Pazzafini

Délka 100 min.

Rok 1984

Film+ sobota 28. 4. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC