Film / seriál

Bourneův odkaz: Ve stopách agenta bez paměti

Bourneův odkaz
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na skylink Live TV Sledovat

Co dělat, když vám režisér řekne, že s agentem Jasonem Bournem končí, a hlavní hvězda to po něm zopakuje? Najmout na režii scenáristu předchozích dílů a na hraní novou hvězdu. A Bourne může pokračovat i bez Bournea.

Agent bez paměti Jason Bourne bojoval s proradnými tajnými službami ve třech filmech, které se staly hity, hlavně ty poslední dva díky energické režii Paula Greengrasse. Když on a Matt Damon už chtěli skončit, ale producenti série ještě ne, došlo na toto pokračování či lépe řečeno spin-off. Hlavní hrdina se už nejmenuje Bourne, ale Cross, i on je ovšem elitní a vynalézavý zabiják a bojuje proti de facto stejnému nepříteli. Co víc, jeho nebezpečné dobrodružství se odehrává paralelně s dějem Bourneova ultimáta.  
„Na rozdíl od Bournea Cross od samého začátku ví, o co se tu hraje. Do programu elitních agentů vstoupil jako bývalý voják dobrovolně. Potřebuje ale, aby jeho práce dávala smysl. Když ho ztratí, musí na to nějak reagovat,“ popisuje svou postavu Jeremy Renner, který svůj um i fyzičku ukázal už ve válečné akci Smrt čeká všude. 
Aby produkce předešla tomu, že Bourneovka bez Bournea ztratí návaznost na úspěšnou trilogii, angažovala Tonyho Gilroye, scenáristu všech předchozích dílů. A tentokrát nejen jako autora scénáře, ale i jako režiséra, ostatně na oscarovém titulu Michael Clayton ukázal, že mu jde i tahle profese.  

Bourneův odkaz

Film / seriál
Hodnocení FDB 71.8 %
Foto FilmBox

Režie Tony Gilroy

Obsazení Jeremy Renner, Oscar Isaac, Rachel Weisz, Edward Norton, Scott Glenn, Joan Allen, Eli Harris

Délka 135 min.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC