Film / seriál

Big Eyes

Big Eyes – životopisné drama
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na skylink Live TV Sledovat

Jeden z největších podvodů v dějinách umění 20. století vyústil v proces, který v 60. letech s napětím sledovala celá Amerika.

Film Big Eyes tvoří ve filmografii režiséra Tima Burtona zajímavou odbočku. Životopisné drama si již sice jednou vyzkoušel (Ed Wood), tentokrát se však rozhodl točit zcela jinak, „neburtonovsky“, bez svých oblíbených herců a typických postupů. Vznikl tak realistický snímek, který se vrací k tvorbě americké malířky Margaret Keane (Amy Adams).

A také k velikému skandálu, který se rozhořel poté, co se rozhodla světu vyjevit, že autorkou podmanivých kreseb dětí s abnormálně velikýma očima, není její manžel Walter (vynikající Christoph Waltz), ale ona sama. Tento podnikavec, který se zmocnil Margaretina života i její tvorby, dokázal svou výmluvností a marketingem udělat z kýčovitých kreseb nejen dobový fenomén, ale především na něm vydělat ohromné jmění.

Big Eyes

Film / seriál
Hodnocení FDB 76,2 %
Foto AMC

Režie Tim Burton

Scénář Scott Alexander, Larry Karaszewski

Obsazení Amy Adams, Christoph Waltz, Krysten Ritter, Jason Schwartzman, Danny Huston, Terence Stamp, Emily Fonda

Délka 106 min.

Rok 2014

AMC sobota 23. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC