Dokument

Velká zvířata: poslední obři

Velká zvířata: poslední obři
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na skylink Live TV Sledovat

V živočišné říši se nikdy netroškařilo. Po naší planetě se už proháněli nejrůznější giganti, ale nešlo jen o dinosaury.

Neměli bychom totiž zapomínat, že spousta opravdových obrů tu s námi žije i v současnosti. Samozřejmě to nejsou žádní bájní kyklopové nebo něco podobného, ale zvířata, jejichž rozměry a síla budí respekt i obavy. Těm největším by byla jen souš malá, takže v pravém slova smyslu „kolosy“ musíme hledat na březích stále tajemných oceánů. Třeba pětitunoví rypouši sloní patří k největším ploutvonožcům i šelmám na světě. Když se povalují na plážích jako pytle brambor, příliš respektu nevzbuzují, ale opak je pravdou. Své o tom ví také biolog Patrick Aryee, s nímž můžete vyrazit na dobrodružnou cestu kolem světa. Kromě rypoušů se seznámíte blíže také s medvědy grizzly i mohutnými africkými lvy.

Patricka tato zvířata nejen fascinují, ale hlavně se snaží přijít na to, proč dorostla do takových rozměrů. Opravdu v přírodě platí, že čím větší, tím lepší? A jaké výhody i nevýhody má megaobezita v kolonce BMI? Jako perlička k úchvatným záběrům (občas bylo o život je získat) za použití nejmodernějších technologií ožije také legendární titanoboa, had velký jako autobus. I ve svátečním čase se máte na co těšit.

Velká zvířata: poslední obři

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD neděle 23. 12. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC