Dokument

Titanik: Příběhy z hlubin

Titanik: Příběhy z hlubin
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na skylink Live TV Sledovat

Datum 15. dubna 1912 není jen symbolem zmaru a obrovské tragédie. Je také datem připomínajícím mnohá hrdinství. Toho dne se totiž potopil Titanik.

Jestliže se dříve připomínal Titanik především v historických souvislostech jako div techniky z počátku 20. století, od roku 1997, kdy do kin vstoupil film v hlavních rolích s Leonardem DiCapriemKate Winslet, se o něm mluví hlavně jako o tajemné lodi, na níž se odehrávala osobní dramata. Viasat History proto přichází s unikátním dokumentárním seriálem, který obě linky propojuje. Série Titanik: Příběhy z hlubin se pokusí na legendární plavbu s tragickým koncem podívat jako na jedinečný svět složený z fascinujících drobností. Vždyť i rámec oscarového snímku Jamese Camerona tvořil vzácný náhrdelník s diamantem, a pokud si vzpomínáte na jednu z úvodních scén filmu, Titanik doslova povstal z hlubin na základě záběrů z interiéru plného nejrůznějších vzácných artefaktů i naprosto obyčejných věcí. A aby spojitostí se slavným filmem nebylo málo, seriálem diváky provede herec Victor Garber, který ve filmu ztvárnil „tvůrce“ Titaniku, stavitele lodí Thomase Andrewse. Po dlouhých letech se díky seriálu z téměř čtyřkilometrové hloubky na denní světlo opět dostanou nejrůznější artefakty. Vyzvedávány jsou pomocí speciální technologie tak, aby nedošlo k jejich poškození, jelikož oceán si na nich za více než sto let vybral svou daň. Postupně „vyplavou“ na povrch další a další zajímavá fakta o lodi, jejích technických vlastnostech a vymoženostech, ale také pohnuté osudy konkrétních pasažérů.

Titanik: Příběhy z hlubin

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD neděle 27. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC