Dokument

Pyramidy: rozlousknutí záhad

Pyramidy: rozlousknutí záhad
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na skylink Live TV Sledovat

Jsou věci, které lidem nedají spát. Třeba egyptské pyramidy – i když se zdá, že vědci už objasnili všechny záhady, stále je co objevovat.

Co všechno mohou mysteriózní kamenné hrobky symbolizovat? Jsou to opravdu jen pompézní pohřebiště, nebo snad díla mimozemšťanů? Nejrůznějších teorií existuje nespočet, ale jen málo z nich stoprocentně obstojí ve všech ohledech. V dokumentárním seriálu Pyramidy: rozlousknutí záhad se archeologové i další vědci pokusí podívat na pyramidy komplexněji. Nepůjde ani tak o jejich samotnou stavbu a použité techniky, jako o jejich umístění. Nadále totiž zbývá odhalit nespočet skrytých pyramid a zasypaných důkazů. Proto egyptologové a archeologové vyvinuli zcela nový nástroj, který využívá letecké a satelitní snímky. S pomocí těchto informací získávají nová cenná vodítka o umístění, budování a vývoji těchto záhadných i jedinečných staveb. V seriálu se zaměříme na devět pyramid – především na úžasnou stupňovitou Džoserovu pyramidu, Chufuovu pyramidu a málo známou lokalitu Abú Rawáš. Tato jedinečná oblast se nachází nedaleko slavnější Gízy a skrývá spoustu záhad. Dlouhá léta se například věřilo, že Radžedefova pyramida nebyla nikdy dostavěna. Přitom, jak se dozvíme v seriálu, opak je pravdou. Ambiciózní seriál hodlá rozšifrovat záhady stavby pyramid a znovu vytvořit podobu Egypta z doby před více než pěti tisíci lety.

Pyramidy: rozlousknutí záhad

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD pondělí 30. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC