Dokument

Město ledních medvědů

Město ledních medvědů
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na skylink Live TV Sledovat

Vzpomínáte si na každoroční „medvědí festival“ v malém kanadském městečku Churchill v Manitobě?

Jakmile zamrzne Hudsonův záliv, vydá se asi tisícovka ledních medvědů na pochod, aby se přemístili ke svým oblíbeným zimním lovištím. Podívaná je to impozantní, a tak není divu, že přitahuje davy turistů. Během několika dnů se k pár stovkám obyvatel městečka Churchill přidají další tisíce turistů a obdivovatelů v touze spatřit onen „huňatý průvod“.

V první sérii dokumentárního seriálu jsme se seznamovali s hlavními aktéry této zvláštní polární taškařice. Určitě vám v paměti utkvěl neohrožený dobrodruh Kelsey Eliasson, muž, jenž je vybavený pouze signální pistolí a kterého to k medvědům táhne jako magnet. Nebo „polární zaříkávač medvědů“, který s bílými obry dokázal navázat zvláštní vztah. Oba pracují jako vyhlášení průvodci a v nové sérii se blíže podíváme na jejich milovaného koníčka i zaměstnání, na život s medvědy. Není to žádná sranda dopřát svým klientům co nejtěsnější kontakt s obávanými šelmami tak, aby měli svůj prostor medvědi a lidé zůstali v bezpečí. Novinkou druhé řady bude také pohled pod mořskou hladinu za běluhami severními.

Město ledních medvědů

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD pondělí 11. 12. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC