Dokument

JFK

JFK
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na skylink Live TV Sledovat

Ikonická zkratka jména, které zná celý svět – John Fitzgerald Kennedy. Osobnost, která dodnes fascinuje mnoho lidí, charismatický muž, kterého ženy zbožňovaly, a milovaný i nenáviděný politik.

Na konci května uplyne přesně sto let od narození legendárního amerického prezidenta a to je událost, které se musí patřičně využít. JFK se narodil do rodiny, jíž vládl pevnou rukou pedantský otec pracující jako velvyslanec a o děti se starala vzdělaná, leč poměrně chladná matka. Všech devět sourozenců mělo jediný životní cíl, být tím nejlepším v čemkoli. Neustále mezi sebou soutěžili o přízeň otce a tato ctižádostivost je hnala ke stále lepším a lepším výkonům.

Nejdále to z rodiny dotáhl právě Jack, který během druhé světové války svědomitě bránil svou vlast, coby podporučík a vysloužil si Purpurové srdce za svou odvahu. Po válce, v roce 1947, se stal kongresmenem a jeho politická hvězda stoupala dál, brzy získal senátorský post a Bílý dům měl už téměř na dosah. Do prezidentského křesla usedl nakonec v roce 1961, ale dlouho v něm nezůstal. Osudnou se mu stala o dva roky později návštěva Dallasu, kde na něj za dodnes ne zcela vyjasněných okolností byl spáchán atentát.

Fascinující však není pouze jeho kariéra, ale také osobní život. Jeho manželka Jacqueline se stala první dámou spojených států, která byla vnímána jako celebrita. Krásné ženy se kolem Jacka točily nejen doma, ale také na večírcích, a tak není divu, že jeho charismatu podlehla nejedna známá herečka. K jeho nejslavnějším milenkám patřila bezpochyby Marilyn Monroe.

K výročí oslav si program Viasat History připravil hned několik pořadů, které poběží i v průběhu června, ovšem 29. května se můžete těšit na dokument, jenž se zaměří na cestu JFK k prezidenství, život v rodině Kennedyových a také na jeho cesty nacistickým Německem a fašistickou Itálií.

Sté výročí narození JFK

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD pondělí 29. 5. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC