Recepty Canal+ Domo

Pečená brambora s matesy a cibulí

Pečená brambora se sledi a cibulí
Pořad:Jakubiak rodině, epizoda 1
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Kuchyně:Italská

Ingredience

  • 2 velké brambory na pečení
  • sklenice hrubozrnné mořské soli
  • 5 odsolených sleďových filetů
  • 2 velké cibule
  • sůl
  • 2-3 lžíce bílého vinného octa
  • chilli paprička
  • pepř
  • 2 špetky sušené majoránky
  • 50 ml lněného oleje

Postup přípravy

Postup přípravy: Do brambor nakrojte kříž a vložte je na plech vysypaný mořskou solí. Pečte je asi 40-45 minut na 200 °C. Do misky nakrájejte cibuli na kolečka, posypte ji solí a polijte octem.  Z cibule vymáčkněte vodu. Do vymačkané cibule přidejte posekanou chilli papričku, majoránku a pepř. Všechno polijte olejem.

Odsolené a na menší kousky nakrájené sleďové filety přidejte do cibule. Směs lehce promíchejte. Horké, pečené brambory podávejte se sleděm a cibulí. Dobrou chuť!

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905