Recepty Canal+ Domo

Grilovaná makrela se zeleninovým wrapem

Grilovaná makrela se zeleninovým wrapem
Pořad:David v Evropě 3, epizoda 7
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Španělská

Ingredience

  • 1 makrela, vykuchaná a bez hlavy
  • 1 fenykl

Wrap

  • pár listů zeleného zelí
  • polovina lilku, nakrájená na kostky
  • 3–4 ředkvičky, nakrájené na tenké plátky
  • polovina okurky, nakrájená na půlkroužky
  • 4 lžíce cizrny
  • 4 sušená rajčata, nakrájená najemno
  • 1 cibule, nakrájená na kroužky
  • 1 avokádo
  • hrst koktejlových krevet
  • lístky máty

Dresink

  • 1 jogurt
  • 1 lžička směsi Ras el Hanout nebo kari
  • šťáva z půlky limetky
  • pár lžiček kaviáru z lososa
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Fenykl podélně nakrájejte na tenké plátky a osmahněte ho na olivovém oleji. Makrela: Makrelu osolte a opepřete. Nařízněte kůži makrely v několika místech po obou stranách a grilujte na pánvi z obou stran, dokud nebude kůže křupavá a zlatavá. Odložte.

Wrap
Lilek osmažte na pánvi na olivovém oleji, dochuťte solí a odložte. Na zelný list dejte kousky lilku, ředkvičky, okurku, cizrnu, sušená rajčata, cibuli, nakrájené avokádo a mátu.

Dresink
Smíchejte jogurt s Ras el Hanout nebo kari, přidejte lžíci olivového oleje, dochuťte solí a pepřem podle chuti.

Grilovanou makrelu podávejte s opečeným fenyklem a wrapem, přelijte dresinkem a případně přidejte kaviár podle chuti.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905